Bo Van Spilbeeck: Mediagekte na geslachtsverandering

Langs deze weg wenst het KVHV-Antwerpen te reageren op de groeiende (trans)genderpolemiek en de selectieve intense media-aandacht die aan dit fenomeen gespendeerd wordt, naar aanleiding van de geslachtsverandering van VTM-journalist Boudewijn (Bo) van Spilbeeck.

800px-Transgender_Pride_flag.svg
commons.wikimedia.org

KVHV-Antwerpen wilt duidelijk maken dat een geslachtsverandering nu niet direct een positieve zaak of daad is, die getuigt van verregaande moed en durf. Wanneer men worstelt met bepaalde gevoelens en/of in de knoop ligt met zijn hormonen, dient men hierbij geholpen te worden door naasten en mensen met een medische kennis in plaats van aangemoedigd door het halve land. De beslissing om uw geslacht te veranderen, is dan ook geen moedige beslissing, maar een overgave aan het absurde. Het getuigt pas echt van lef en karakter wanneer men zijn excentrieke fantasieën het hoofd kan bieden.

De media-aandacht -noemt het gerust hetze- die aan deze zaak wordt gespendeerd, duidt zo mogelijk nog op een veel grotere problematiek binnen onze maatschappij. Iets wat tot voor kort nog als mentale stoornis werd omschreven in het DSM, wordt prompt gebombardeerd tot een rolmodel in deze 21ste eeuw. De berichtgeving is éénzijdig en de mate van aandacht verontrustend. Er is geen Nobelprijswinnaar die van deze aandacht kan dromen in onze dagelijkse mediaberichtgeving, zijn zij nu eigenlijk niet dé echte rolmodellen? De media normaliseert het radicale en radicaliseert het normale. Wederom getuigt het pas van echte moed wanneer men door de perceptie van transgenderisme als goed zijnde, opgewekt door de massamedia, kan doorkijken.

Ook vanuit Katholiek oogpunt is dit fenomeen niet wenselijk. Het is een kaakslag en het getuigt van een lak aan respect voor het leven dat ons is gegeven. De reacties van de zogenaamde “conservatieve” en “christelijke” politieke partijen in dit land zijn dan ook op z’n minst frappant te noemen. Het moge duidelijk zijn dat ons politiek spectrum is vervallen tot een eenheidsworst, waar van ideologische verschillen amper nog sprake is.

KVHV-Antwerpen wilt hiermee niet zozeer de persoonlijke beslissing van mevrouw Van Spilbeeck bekritiseren, maar vooral het maatschappelijk fenomeen van goeddunken en de bijhorende PR-molen die volop toeren draait. Veranderen van geslacht kan en zal nooit genormaliseerd worden.

Filip Brusselmans, Praeses 2017-2018

 

179 gedachtes over “Bo Van Spilbeeck: Mediagekte na geslachtsverandering

  1. 100 % akkoord met het inhoudelijke van deze tekst. Zoals steeds BEPALEN de media wat nieuws is, hier dus evenzeer. Bo(udewijn) mag blij zijn dat de koning (met zijn naam) niet meer leeft. Als ik het allemaal goed heb gevolgd dan weet hij het al pakweg een halve eeuw. Maar nu zijn broodje gebakken is (nota bene bij VTM), nu kan het. Tja . . . Vind jij jezelf nog geloofwaardig, madame Bo? Over je percentage moed zal ik het hier niet hebben. Daarvoor heb je ballen aan het lijf nodig. Soit, die worden dra dus wegekapt.

    zoals steeds las 88 % van de lezers – gemakshalve? – niet het feit dat u het had over de VEEL TE GROTE mediabelangstelling in deze. Zou (wat volgt is een fakenaam) Pier Janssens die werkt bij schrijnwerkerij (nog een fakenaam) Madammenschrijn dan evenzeer bijna meer zendtijd hebben gekregen dan het ontslag van 1233 Carrefour-medewerkers indien hij – na een halve eeuw! – plots besliste zich te uiten als Madamme Pierra? Ik heb er mijn twijfels over.

    Like

      1. Filip Brusselmans drukt zich nog voorzichtig uit. De realiteit is veel erger. Om één of andere reden blijkt torenhoog op de agenda van alle mainstream media niks minder te staan dan … de feminisering van de man.

        Sinds Donald Trump’s ‘grab them by the pussy’ weten alle westerse mannen dat ze hun hormonale driften maar beter niet verbaal delen met hun heteroseksuele vriend, want dat is ‘not done’. Sterker: volgens sommigen werd zelfs de meest basale mannelijke hormonale drift – een vrouw haar geslachtsorgaan aanraken – weggezet als iets waar mannen zich over moeten … schamen ! In ieder geval: langs alle kanten worden mannen om de oren geslagen met de MeToo beweging – Time’s ‘Person of the Year’ ! Te lang naar een vrouw kijken is vandaag al ‘grensoverschrijdend gedrag’, dixit het VTM-journaal. Nee, dat is géén overdrijving.

        En als une Grande Dame als Catherine Deneuve erop wijst dat het mannen hun biologische natuur is om te flirten, dan wordt ze door Le Monde en The Guardian er prompt aan herinnerd dat ze haar bekendheid vooral dankt aan de rol van prostituée in ‘Belle de Jour’. Hoe laag kunnen de meest ‘vooraanstaande’ gazetten eigenlijk nog vallen ? Ik dacht dat ‘boiling excrement’ de bodem was ? Omdat een beeld méér zegt dan duizend woorden: Guillaume Canet (Frans acteur en regisseur) vatte het onlangs samen in een vergelijking van het mannelijk schoonheidsideaal: https://pbs.twimg.com/media/DUS8kP7X4AAXttD.jpg:large
        Een storm van protest in de Franse mainstream media was er het gevolg van, LOL ?!?

        Net zoals anti-racistische propaganda is overgeslagen in haat van de blanke man, is feministische propaganda overgeslagen in haat van de heteroseksuele man. Het eerste kan je nog begrijpen, maar wat zou überhaupt de reden van het tweede kunnen zijn ?

        PS: Ik hoop dat iedereen beseft dat de vrouw van Bo Van Spilbeeck verplicht wordt tot een lesbische seksualiteitsbeleving. En dat een dergelijke verplichting volgens de mainstream media niet leidt tot een relatiebreuk. Als de vrouw die je liefhebt een man wordt, dan word jij toch homo ? Zo simpel is dat toch ?
        PPS: Ik mag erop wijzen dat Bo Van Spilbeeck nog steeds een man is. De geslachtsoperatie is pas over een jaar. In weze heeft het journaal bijgevolg een ‘Voil Jeanet’ in scène gezet als transgender. Het carnaval is weldra.

        Like

      2. Grappig, Voil Jeanet, zij het MET inhoud.

        je hebt het duidelijk niet goed begrepen, me dunkt. Zoals malafide wielrenners colums krijgen in de media of als gastspreker betaald worden (zij het niet om over wespen te spreken) zijn er sportvedetten die hun kassa mochten verzwaren middels een eigen televisieserie.

        de kans is immens groot dat Bo(udewijn) op vtm een eigen reeks krijgt. Zolang ze de mensen maar kunnen aan hun zender binden, heeft het niet het minste belang hoe vet het gaan moet.

        Like

      3. Door het mediacircus als één grote pak-de-poen-show weg te zetten, lijk je nog te geloven in de onschuld van de mainstream media. Sinds de laatste Amerikaanse presidentsverkiezingen, zou je toch beter moeten weten.

        De overwinning van Donald Trump was niks minder dan de overwinning van de internetmedia op de mainstream media. En daar is het establishment héél hard van geschrokken. Zo hard dat enkele kilometers ten zuiden van ons, alle mainstream-media-zeilen meteen werden bijgezet om de establishment kandidaat tot Franse president te verkiezen.
        Als alle Franse gazetten gesubsidieerd worden: http://droit-finances.commentcamarche.net/faq/33224-presse-subventionnee-les-20-journaux-les-plus-aides-par-l-etat en ze allemaal méér tot véél méér aandacht besteden aan de kandidaat van het establishment dan aan alle anderen, wat overkwam de Fransen dan ? Een geweldloze staatsgreep ?

        Net zoals alle Franse kranten zijn ook alle Belgische dag- en weekbladen gesubsidieerd.
        https://www.apache.be/2016/01/20/het-rookgordijn-voor-de-btw-op-digitale-kranten/
        https://www.apache.be/2015/10/21/de-echte-subsidieslurpers-van-vlaanderen/
        En dan had apache het nog niet eens over de gesubsidieerde verloningen van journalisten. Voor hun copy/paste werk worden die immers vergoed met ‘auteursrechten’, welke lager belast worden dan ALLE andere inkomsten. Cadeautje van Bert Anciaux.

        Zonder al die subsidies in het liberale Europa, was de mainstream media al lang failliet. En zouden burgers hun persoonlijke mening vormen op basis van 101 gedifferentieerde internetopinies. In plaats van – zoals zovelen nu – het voorkauwsel dat men elke dag in de burger zijn gezicht spuugt, verder te trollen op het internet.

        Like

    1. Zoals Marcel Schoeters schreef: Als 64 jarige vind ik het angstaanjagend als twintigers de rest van de 21ste eeuw gaan zitten zaniken vanuit een gedachtengoed van de 15de tot de 18de eeuw.
      Na het verschijnen van De Malleus Maleficarum, de ‘Heksenhamer’ in 1620 vierde de heksenjachten hoogtij. Spijtig voor KVHV, pastoors, bisschoppen en andere pilaarneukers, is die tijd in de beschaafde wereld voorbij. Ze kunnen hun hart alleen nog ophalen met het seksueel misbruiken van kinderen en het verachten van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Pedofielen verachten ze natuurlijk niet. 🙂 Ga u aansluiten bij IS in Syrië, die hebben hetzelfde gedachtengoed. Of rep jullie naar Duitsland, daar werden de eerste neanderthalers gevonden en vermoordden de nazi’s Joden, andersdenkenden en holebi’s.

      Geliked door 1 persoon

      1. geachte lezers,

        had ik het daarnet niet over 88 % der lezers die . . . ?

        goed dat Anoniem onze moedertaal kent, meer bepaald het schrijven van ‘je bevestigd’ met een t i.p.v. met een d. Anderzijds zal Marcel Schoeters wel blij zijn dat Eduard Bauwens hem – nota bene in amper 109 minuten – één levensjaar jonger maakte.

        mensen allerlei . . . ze lezen zo moeilijk wat er echt geschreven staat.

        ik vind jullie reacties overigens best leuk, amusant maar vooral interessant. Dat er sterk afwijkende meningen zijn, dat vind ik net goed.

        denk al een tijdje aan het opstarten van een site waarop mensen – zonder dat ze de anderen moeten verketteren als die een tegengestelde mening heeft – hun mening mogen verkondigen. Heel misschien brengen we op een dag de politici zo ver dat ze luisteren. Maar ook over de media valt er heel wat te zeggen/schrijven.

        tot (voorlopig) slot: wekelijks zou aan dit project een talkshow gekoppeld zijn voor het grote publiek. Iets als DE ZEVENDE DAG maar dan wel met meer volk. Die gesprekken worden dan uitgezonden op een eigen zender die via het internet te volgen is.

        zij die interesse hebben . . . gewoon op Facebook mijn volledige naam intikken. Als je een senior met een pet op ziet dan zit je geheid goed.

        dank voor jullie aandachtg

        Like

      2. ik vind het vooral angstaanjagend dat men niet eens leest waarover het gaat: namelijk de media die BO als het nieuwe ( en betere) normaal bestempelen… Ik hoop dat het Bo blijft goed gaan, maar heb geen enkele boodschap aan al het pedante geleuter van de media. Waar jij vervolgens je fascinatie voor heksen en pedofielen en IS haalt..tje perception and the eye of the beholder zeler?

        Like

      3. roger henderick, tot (voorlopig) slot: Je bent een kommaneuker en neen ik heb geen interesse in je Facebook pagina.

        Like

      4. roger henderick, maar goed dat jij onze moedertaal zo goed kent om iedereen hier die een d typt als het een t moet zijn te beschimpen. Gij schrijft intikfout, dat is geen Nederlands woord, het staat nergens in Van Dale. Woeaaaaa.

        Like

      5. Voil Jeanet schreef:
        1 februari 2018 om 03:00 “heel stuk rant”

        Ah gossie, je bent nu zielig omdat vrouwen niet alles meer pikken?
        Twee jaar terug dacht een kerel ‘grab her by the pussy’, helaas voor hem, er zijn drie soorten reacties, vluchten, bevriezen of handelen.
        Ik handelde.
        Hij kwam bij onder de viskraam.
        Had hij nog bewogen had ik hem op zijn gezicht getrapt.

        Flikker alsjeblieft op met je mannelijke ‘superioriteit’.
        En als je het verhaal van genderdystrofie niet begrijpt, bemoei je er dan ook niet mee.
        Of raadpleeg experts als Dick Swaab.
        Die leggen je dat wel uit.

        Maar kom aan mijn vrienden en vriendinnen en wees niet verbaast als je de rage van een boze vrouw voor je vind.

        Like

    2. Oef, gelukkig zijn er nog verstandige studenten die precies weten hoe de media ons in de luren leggen. Dit is duidelijk het einde van een beschaving !
      Doe zo voort !

      Like

    3. “Het getuigt pas echt van lef en karakter wanneer men zijn excentrieke fantasieën het hoofd kan bieden.” In de trant van de katholieke pedofiele priesters bedoelen jullie dan wellicht?

      Geliked door 1 persoon

    1. zééér angstaanjagend !!!
      Het lijkt wel of we de klok terugdraaien… straks vinden we heksenverbrandingen weer normaal !?!?
      Hoe langer hoe meer word ik bang van godsdiensten…

      Geliked door 3 people

    1. Zeer respectloos en marginaal om zo te reageren… Je bevestigd hoe achterlijk mensen zijn, die in de bres springen voor minderheidsgroepen. Alles moet abnormaal zijn, en het normale is ziekelijk voor jullie. Wordt eens wakker en leef in de realiteit aub!

      Geliked door 1 persoon

  2. Jullie gedachtengoed is al eens verslagen en een 2de keer zal ook lukken maar ditmaal zullen we aantonen dat jullie echte vijanden zijn van vrijheid en menselijke waardigheid. Met jullie fuhrer op kop. Onverdraagzaam zijn is geen deugd. Gooi jullie bijbels maar weg die door mensen (mannen) is geschreven. Dit pakt niet meer, gelukkig maar.💩

    Geliked door 1 persoon

    1. Er is thans weinig ruimte tussen transgenders en psychiatrische patiënten!!! Beide heb ik gekend, en beide hebben hetzelfde gedrag en profiel. Waarom zijn er zoveel transgenders die alsnog zelfmoord plegen na een transitie, omdat ze liever dood willen dan als hun nieuwe persoon verder te gaan? Ik heb respect voor de ECHTE transgenders, maar vind dat er NOOD is aan goede psychiatrische begeleiding voor de rest die dat niet zijn, maar wel om die aandacht schreeuwen!

      Like

      1. Je suggereert dat er veel mensen zijn die prima af kunnen met (alleen) psychische hulp en weinig mensen die hormonen of operaties nodig hebben. Uit mijn ervaring met mede-transgenders is de verhouding andersom: de meeste weten heel goed waar ze mee bezig zijn en verdienen alle steun. Een enkeling kan niet zonder psycholoog/psychiater die hen begeleiden.

        Like

  3. Transgender gevoelens heeft NIETS met: of in de knoop ligt met zijn hormonen, te maken!
    Het is echt iets wat (enkel en alleen) leeft tussen je 2 oren, en hoe je jezelf van binnen voelt. Het lichaam functioneert perfect normaal, want transgenders kunnen zich VOOR de transitie perfect voortplanten. Dus lichamelijk en hormonaal zijn ze ook in orde… Voor de rest vind ik de media heisa idd overdreven, voor een minderheidsgroep die ondertussen enorm veel rechten en bescherming heeft gekregen. Nu effe aandacht voor de BELANGRIJKE dingen in het leven nl. de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen!

    Like

    1. Dat transgenders lichamelijk normaal functioneren wil niet zeggen dat ze automatisch psychisch NIET functioneren. Het is eerder zo, dat ze ZOWEL lichamelijk ALS psychisch goed functioneren – het ene matched alleen niet met het ander.

      De toekomst van onze kinderen en kleinkinderen is belangrijk. Tegelijkertijd is het niet nodig dat iedereen kinderen krijgt. Het is ook niet zo dat ieder mens transgender is. De tegenstelling klopt niet.

      Like

  4. Meningen hebben geen waarde zonder feiten. Zet ze even op een rijtje voor u:
    – min. 2% van de bevolking kan men als genderambivalent beschouwen. Cijfers uit Azie waar meerdere genders (mvx) perfect aanvaard worden spreken zelfs van 1/1000 mensen die effectief van geslacht veranderen in hun leven. Hier in W-Europa is dat 1/10.000. Het leven in een aangepaste geslachtsrol met eventuele fysieke transitie (die nu de laatste 50 jaar mogelijk is geworden) is een variatie in de natuur net zoals blond haar, blauwe ogen of albino.
    – gender is over de geschiedenis heen meer dan m/v alleen geweest. Het is een simplificering die vnl. voortkomt uit en versterkt werd door de industriele evolutie o.a. omdat verschillen man/vrouw net de industriele organisatie vergemakkelijkte. Zowel in het liberale Ottomaanse rijk als bij de Egyptenaren was gender niet zo wit/zwart. De indianen bvb. erkenden 5 genders welke perfect sociaal ingeburgerd waren. In de 18e eeuw keek men zelfs in W-Europa niet op van een man in vrouwenkleren.
    – recent onderzoek (2014) toont aan dat de hersenen van transpersonen gelijkaardig qua werking en structuur zijn als diegene van het geslacht waarmee ze zich identificeren
    – recent onderzoek toont aan dat de hersenen gevormd worden in een aparte fase vooraleer het lichaam wordt gevormd tijdens de zwangerschap. Een hormonenimbalans bij de moeder zou verklaren waarom de hersenen in de vrouwelijke vorm blijven terwijl het lichaam verder evolueert naar man of omgekeerd.
    – onderzoek toont ook aan dat een aanpassing van het lichaam en de hormonenkuur een wenselijke verbetering geeft in de levenskwaliteit van de personen, te meer omdat de hersenen voortdurend een ‘foutboodschap’ van de zintuigen en de hormonale klieren krijgt. Net omdat de hersenen niet kunnen aangepast worden, is een fysieke transitie een medisch noodzakelijk kwaad.
    – 40% van de transgenders probeert zelfmoord te plegen, spreken we nog niet van de zelfmoordcijfers die zogezegd “onverklaarbaar” zijn. Deze zijn voornamelijk/bijna uitsluitend te wijten aan een gebrek aan sociale aanvaarding en het kunnen behouden van de relaties met naasten en geliefden omdat die het allemaal niet normaal kunnen vinden.
    – genderidentiteit is uit de DSM geschrapt al vele jaren geleden, omwille van het feit dat het niets met psychische ziekte te maken heeft (de historie rond gender bewijst dat overigens).

    Uiteraard alle vrijheid om te denken wat jullie willen, maar in elk geval wel een schrijfsel hierboven waarmee je je nu en nog ver in de toekomst onsterfelijk belachelijk maakt.

    Geliked door 3 people

    1. Wil je eventueel een paar titels of auteursnamen hieronder plaatsen, ik wil graag deze papers lezen, altijd interessant: merci alvast! Je laatste puntje ivm de DSM kan ik wel niet meteen plaatsen. Genderdysforie is daarin nog steeds aanwezig. Of begrijp ik je verkeerd en verwijs je naar iets anders?

      Like

      1. Genderdysforie is de stress die voortkomt uit a) de mismatch tussen hersenen en lichaam en b) de sociale angst omwille van niet acceptatie. Dysforie is het tegenovergestelde van euforie en een gekend symptoom, geen stoornis beschreven in de DSM. De wetenschappelijke bronnen zijn te bekomen via UZ Gent en transgenderinfopunt.be of de betere lokale universiteitsbibliotheek. O.a. Prof. dr. Tsjoen is belangrijke bijdrager ook de EPATH is de wereldwijde organisatie voor transgenderzorg bevat een ton aan informatie. Doe gerust wat research!

        Geliked door 1 persoon

      2. Wat je schrijft klopt niet, Catherine. Genderdysforie (vroeger Genderidentiteitsstoornis) is als stoornis in DSM-V aanwezig onder de codes 302.6 voor kinderen en vanaf adolescentie onder code 302.85, met als symptomen enerzijds genderincongruentie (wat zich op veel verschillende manieren kan manifesteren, waarvan uit de lijst er minstens 2 moeten aanwezig zijn en minstens 6 maand lang) en anderzijds dysforie ten gevolge daarvan, die samen moeten voorkomen om genderdysforie als diagnose te krijgen, een mentale stoornis. Zelfs in de DSM moeten ze er een disclaimertje bij zetten omdat er toch mensen in slagen op hun achterpoten te gaan staan omdat ze niet snappen dat de APA niet schrijft dat genderincongruentie an sich een probleem moet zijn, wel als het erg grote, negatieve impact op je leven en welbevinden heeft. En ik vermoed dat daar ons misverstand zit.

        En “Doe gerust wat research!”… dat was net het plan, hé, daarom dat ik naar je bronnen vroeg, als aanknopingspunten. Uiteraard weet ik zelf ook wel dat ik in een uniefbib terecht kan… 😉

        Like

      3. Ik weet heel goed wat genderdysforie is en dat het in de DSM staat. Ik heb geen enkele verkeerde informatie gegeven. Heb er zelf 25 jaar last van gehad en ik heb mijn huiswerk wel gemaakt. Het gaat over het ongemak inderdaad, je zegt het zelf. Het komt in eerste instantie voort uit het sociale stress die door het onbegrip uit de omgeving wordt veroorzaakt. In de tweede instantie door fysiologische mismatch tussen hersenen en lichaam. Hormonenbehandeling geeft onmiddellijk effect op psychisch welbevinden. Genderambivalentie is geen psychiatrisch ziektebeeld an sich. Dat is cultureel ooit in de DSM geslopen en er terecht terug uitgehaald.

        Geliked door 1 persoon

      4. En als je kritisch kunt nadenken, dan kan je concluderen dat een mentale stoornis niet wordt veroorzaakt door a) de omgeving en b) de fysiologie van het lichaam. Dit is anders dan bvb. borderline, manische-depressiviteit, schizofrenie,… Neem je die ongemakken mee die aan a) en b) voldoen zou je wel een hele lange DSM krijgen…

        Like

  5. tis voor groeperingen lijk jullie die alles negatief maken dat dit nog maar eens duidelijk is dat het in de media moet komen questie van het uit taboo sferen te krijgen jullie zijn verbonden aan het vlaams belang zeker

    Geliked door 2 people

  6. Wel, als die man/vrouw in kwestie zich beter voelt, is dat hun zaak. Maar voor mij hoeft dat niet uitgesmeerd worden over elk nieuwskanaal.
    Ik blijf het moeilijk hebben met heel dat transgenderverhaal. Als ik morgen wil erkend worden als Jezus Christus dan steken ze mij in een psychiatrische instelling. Als ik morgen wil erkend worden als vrouw dan roept half het land “YOU GO GIRL!”… Ah well, de wereld is toch al om zeep. Dit kan er nog wel bij. Waarden en normen, wadisda?

    Like

    1. Inderdaad, er zijn tegenwoordig geen waarden en normen meer. Als “Bo” denkt dat hij/zij er zich/haar gelukkiger mee zal voelen betwijfel ik. De media aandacht is zwaar overdreven. Voor mij hoeft Boudewijn/Bo niet meer op scherm, ik vind dat hij/zij er zeker niet aantrekkelijk uitziet (niet als man en zeker niet als vrouw). gewoon aandacht en sensatie gezocht zonder besef wat de gevolgen voor onze jongeren teweegbrengt!

      Like

      1. Of u de persoon nu wel of niet aantrekkelijk vind, zijnde man of vrouw, is uw probleem, en van niemand anders, en heeft dus geen enkele waarde in de bepaling of een persoon nu wel of niet op TV te zien is. Alleen het werk van die persoon is daarin van belang!

        Like

  7. Gasten van Tegenstroom : zijn jullie nu echt zo dom ?! En dat voor studenten. Ik vermoed dat jullie ook nog altijd overtuigd zijn dat de aarde plat is, dat het Darwinisme ‘fake news’ is, dat homoseksualiteit een perversie is… Ik begrijp niet dat jullie toegelaten worden om aan een hogeschool of universiteit te studeren.

    Geliked door 3 people

    1. ’t Zijn hier tegendraadse studenten. Die denken voor zichzelf. Minder dom zijn begint vooral met te beseffen hoezeer je geïndoctrineerd bent:
      I. Net zoals de CO2-theorie van het IPCC of de Big Bang theorie, is de evolutietheorie van Darwin nog steeds een theorie. Dat betekent dat er géén enkel sluitend wetenschappelijk bewijs voor bestaat. Geen enkel.
      II. Het is door toegenomen maatschappelijke tolerantie ten aanzien van homoseksualiteit, dat de psychoanalyse gedwongen werd haar ‘verengende’ visie omtrent homoseksualiteit te herzien. Niet andersom. Bron: https://www.tijdschriftvoorpsychoanalyse.nl/inhoud/tijdschrift_artikel/PA-22-3-19/Anders-kijken-naar-perverse-sc-nes Het is dus niet zo dat jouw ‘wetenschap’, tot een ander inzicht over homoseksualiteit was gekomen ALVORENS de mainstream media jou begon te bombarderen met de verdediging van holebi-rechten. Q.e.d.
      III. FERME wetenschap is dat: de psychoanalyse. Het is diezelfde pseudowetenschap die vandaag vindt dat je een psychische (gender)stoornis het beste genezen kan met de realisatie van die psychische stoornis. Wie zich als man vrouw voelt, moet zich tot vrouw laten verbouwen. Voor ’t zelfde geld kan je stellen dat we anorexia patiënten het best genezen met een vermageringsdieet. Dat is evenzeer de realisatie van de psychische stoornis in kwestie.

      Like

  8. Proficiat met uw artikel! Er zijn blijkbaar toch nog (jonge) mensen die zelf nadenken en de moed hebben tegen de mediagekte en stroom in te gaan.
    Doe zo verder!

    Like

    1. Hilde, De Malleus Maleficarum, de ‘Heksenhamer’ uit 1620 en Mein Kampf uit 1925 zijn ook geschreven door jonge mensen die zelf nadachten en de moed hadden tegen de stroom in te gaan.
      Hallo! We zitten in de 21ste eeuw.

      Like

      1. Jo, als ge niet weet wat De Malleus Maleficarum en Mein Kampf was, wat zit je hier dan te leuteren. 🙂
        Kras op!!

        Like

  9. Hilde,
    Lees a.u.b. de wetenschappelijke reactie van Catherine A.
    Maar ach, dat haalt bij jullie toch niets uit, want dan is jullie antwoord : ‘fake news’. In Amerika loopt er momenteel ook zo’n domme kloot rond. En zo blijven jullie jullie domme gedachten te verkondigen.

    Bart Buseyne

    Geliked door 2 people

  10. Ik werk al ruim 15 jaar in een VN-kader met holebi’s, wereldwijd. Net vorige week is er een van onze leden uit het leven gestapt, 17 jaar jong en geboren in het verkeerde lichaam, hij kon de discriminatie en het onbegrip van mensen uit zijn omgeving nietmeer aan. Harteloze pseudo-moralisten zoals u, Filip Brusselmans. Ervaring wijst uit dat uw soort reacties over het algemeen gebouwd is op twijfels aangaande de eigen sexualiteit van de auteur, die het ook wel zou willen, zo’n geslachtswissel, maar er de ballen niet voor heeft. Jammer dat zo’n jong iemand als denkt dat hij met verzuring en verbittering kan bijdragen aan de samenleving, en het nodigvindt om persoonlijk vrijheden – van anderen – aan te vallen. Ik hoop dat op de dag dat u uit de kast komt, en voldoende begripsvolle mensen rondom zullen zijn.

    Geliked door 2 people

  11. Mensen, lees dit eens…
    Omdat ik er met mijn verstand niet bij kan hoe dom een bepaalde studentenvereniging kan zijn, ben ik wat op het internet gaan surfen.
    Ik citeer :

    Open Brief van de Antwerpse Studentenclubs, verzonden door WJNH.

    Het KVHV-Antwerpen hanteert al langer dan vandaag een politieke houding waar de meeste studentenclubs het niet eens mee zijn. Sinds hun laatste homofobe acties wensen wij ons volledig te distantiëren van dergelijke uitingen en dit ook duidelijk te maken aan de media en de publieke opinie.

    Juli 2014: Het debat rond de verhoging van het inschrijvingsgeld startte. Opvallend was dat de student dit in het algemeen niet steunde, buiten KVHV (Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond) Antwerpen. Nog eigenaardiger was hun reden hiertoe. Blijkbaar vinden zij in tegenstelling tot de meeste andere studenten dat een diploma elitair moest zijn en dat de democratisering van het onderwijs daar geen deugd aan had gedaan.

    Haha, het KVHV wenst een ‘elitair’ diploma ?! Ik associeer een diploma toch eerder met een zeker intelligentie, wat van jullie niet echt gezegd kan worden.

    Bart Buseyne

    Geliked door 2 people

  12. Dit artikel kan niet anders dan fake zijn. Zoniet is de auteur achterlijk. Ok ieder zijn mening, hopelijk is het een grote minderheid, zelfs bij het clubje gefrustreerde katholieken. Wat Bo doet getuigt van immense moed en ik wens haar veel succes toe. Dankzij de media aandacht zal zij het ideale rolmodel kunnen zijn voor alle transgenders in Vlaanderen, veel lof daarvoor!

    Geliked door 2 people

  13. Beste Filip,
    Heb je al eens even nagedacht over volgende : waarom stoort dit jou toch zo? Op welke manier wordt jij hierdoor benadeeld? Welke impact heeft dit op jouw leven? Waarom heb jij het nodig hier tegen te zijn? Wordt er schade toegebracht aan derden?
    Het zijn uw zaken toch niet wie Bo of Boudewijn verkiest te zijn. Waarom wil je het dan zo graag jouw zaak maken?
    Je bent nog jong genoeg om je mindset bij te sturen. Je kan er alleen maar een gelukkiger en vrijer mens van worden.

    Liefs,

    Chantal

    Geliked door 2 people

    1. Zielig inderdaad. Wat een bekrompenheid. Wat een verwerpelijk artikel. Jammer dat het via De Standaard toch onder onze ogen is gekomen. Ik had zoiets liever niet gelezen. Het maakt me triest en boos.

      Geliked door 2 people

      1. Misschien moet je jezelf een lol doen en stoppen met die imbeciele krant te lezen ? Ik durf met De Standaard niet eens mijn gat af te vegen, ik zou niet willen dat mijn gat dommer wordt.

        Like

      1. Bejubelt de media dat als het nieuwe normaal? Zover gaat de media niet. De media speelt gewoon haar informatieve en objectieve rol.

        Geliked door 2 people

  14. De media normaliseert het radicale en radicaliseert het normale.

    Beter kan het niet gezegd worden.
    Voor de buis hangen, opnemen en niet nadenken.
    Arm Vlaanderen!

    Waarom een – in aantal – marginaal verschijnsel ophemelen en collectief aanhalen?
    Ze zijn er, punt uit.
    Ze mogen er ook zijn, net als ieder ander.

    Vanuit christelijk oogpunt verdient de zondaar vergeving als hij werkelijk berouw toont.
    Niet zo de schijnheiligen die voor vertoon of politiek correct handelen het allemaal top vinden.
    Beter het openlijk afkeuren of niet begrijpen dan meeloper zonder visie zijn.
    Het lijkt goed om de mee te lopen.
    Zie maar wat wat er na Mein Kampf kwam, voor wie dit per sé moest bekritiseren.
    Ze wisten niet beter.

    Like

    1. @ Elfie:

      Mocht de merdia haar informatieve en objectieve rol spelen, dan zou ze uitermate verbolgen zijn over het feit dat de Belgische staat geslachtsverandering sponsort, terwijl ze kinderen die aan een uiterst zeldzame ziekte lijden, laat creperen !

      Like

      1. Als er mensen geholpen worden met ziektes of problemen is het niet hun schuld als er andere mensen in de kou blijven staan.
        Vecht er dan voor om te zorgen dat anderen niet achterblijven, niet om ook andere terug te houden!

        Like

      2. Daarvoor vechten is exact wat ik doe. Door de media te herinneren aan haar informatieve en objectieve rol. Ook het stellen van prioriteiten hoort daarbij. En het redden van een kind dat aan een zeldzame ziekte lijdt, is wel degelijk prioritair aan om het even welke knul die de ballen tussen zijn benen niet accepteert. Zowel moreel als budgettair.

        Mochten we een referendum houden waarin de bevolking voor de budgettaire keuze gesteld wordt om alle kinderen met een zeldzame ziekte te redden, of de Boudewijn’s die Bo willen worden te sponsoren met belastinggeld … welke uitslag verwacht jij dan ?

        Die democratische realiteit wordt door de mainstream media doodgezwegen. Terwijl diezelfde media zichzelf verkoopt als ‘politiek correct’. DE SCHANDE VOORBIJ IS DAT !

        Like

      3. Aha, kijk eens, daar komt de transfobie naar voren…..
        Ik verwacht dat mensen zoals Bo ook de zorg krijgen die zij nodig hebben, en dus de medische aspecten met de transitie voor zowel primaire als secundaire geslachtskenmerken daarbij onder die zorg vallen.
        Klaarblijkelijk heeft u nl. geen enkel idee waar u over praat, maar bent us gewoon tegen trans mensen en dat zij de nodige zorg krijgen.
        De medische wetenschap heeft naar mijn idee voldoende uitgezocht en besloten dat dit een echte en reëele situatie is waar iemand in kan verkeren die de medische zorg middels de transitie en zo nodig de daarbij behorende operaties moet ondersteunen.
        Waarschijnlijk ziet u deze mensen liever op de bank bij een psychiater, tegen uiteindelijk hogere kosten financieel en mogelijk extra zelfdodingen, dan dat het bewezen pad van transitie met de nodige operaties wordt gevolgd.

        En nee, dat heeft niets, maar dan ook totaal niets te maken met dat andere mensen de zorg die ze nodig hebben met vaak de meest vreselijke ziektes ook moeten krijgen.

        Geliked door 1 persoon

      4. Je lijkt me bijzonder bedreven in te lezen wat ik niet schreef om daarmee ad hominem en volledig naast de kwestie te (kunnen) antwoorden. Valt het je dan zo zwaar om te erkennen dat een kind met een zeldzame ziekte, prioritair hoort te zijn aan de knul die de ballen tussen zijn benen niet accepteert ?

        Like

  15. Het is toch normaal dat een journalist (e) de kracht van de media aanwendt en in dit geval positief bijdraagt tot de aanvaarding en onder de aandacht brengen van een taboe dat geen taboe meer hoort te zijn. Leven en laten leven. Heel veel respect voor iemand als Bo. Lang leve de diversiteit. Dus weg met die onzin in de tekst. inderdaad een belachelijk artikel. Shame you.

    Geliked door 2 people

  16. Ik zie wat ik zie. Bo is nu al een mooie vrouw en zal ongetwijfeld nog mooier worden. Zo stijlvol. Ik kijk ernaar uit om ze binnenkort als journaliste verslag te zien doen. Sinds gisteren een fan dus.

    Geliked door 2 people

  17. Dag Filip,

    Als jullie denken dat geslachtsverandering niet kan, dan zou ik er zeker niet aan beginnen. Hetzelfde geldt voor andere religieuze dogma’s, zoals euthanasie, abortus, etc. Niemand zal jullie dwingen.
    MAAR STOP TOCH EENS MET JULLIE TE MOEIEN MET ANDERMANS LEVENS!
    En voor zogenaamd goede katholieken zou het jullie sieren mochten jullie wat meer begrip hebben voor de spelingen van de natuur en begaan zijn met eenieders geluk, liever dan domme vooroordelen en discriminatie verder te blijven voeden.
    Waren jullie even proactief toen bleek dat vertegenwoordigers van de kerk jarenlang wereldwijd en massaal kinderen sexueel misbruikten, waarbij de daders hun eigen genot lieten prevaleren boven de enorme psychologische schade die ze toebrachten aan hun weerloze slachtoffers? Jullie stem laten horen tegen dit enorme schandaal zou heel wat moediger zijn dan een ongelukkige die een mismatch heeft tussen zijn lichaam en geest aan de schandpaal te nagelen!
    Misschien eens kijken naar films als Spotlight, Philomena, De Magdalene Sisters en vele andere die prachtig aantonen hoe jullie kerkelijke moraal de levens van vele mensen verwoest heeft en hoe de kerk zich schaamteloos verrijkte op de kap van ongelukkige medemensen.
    Tot slot: studeren vergt intelligentie en zou moeten leiden tot meer wijsheid… Er is dus zeker nog werk aan de winkel!

    Groeten,

    Ivan

    Geliked door 2 people

  18. Ik dacht dat een goed christen het voorbeeld van Jezus hoorde te volgen, die liefde en compassie predikte, en die deze tekst zou veroordelen zoals hij dat met de hypocriete farizeeën deed.

    Het is dan ook verontrustend te zien dat er nog steeds jongeren zijn die hun “geloof” misbruiken om hun oubollige wereldbeeld te rechtvaardigen en om hun venijnige suggesties te publiceren dat van geslacht veranderen “een extreme fantasie” is of “een mentale stoornis”. Vraag je eens af waarom dat nieuws je eigenlijk zo stoort.

    Blijkbaar studeert Filip Brusselmans niet genoeg, want ondertussen weten we dat biologisch gezien het onderscheid tussen man en vrouw niet zo duidelijk is als ooit gedacht; en verschillende culturen hebben ons geleerd dat gender een sociaal construct is: http://sitn.hms.harvard.edu/flash/2016/im-xy-know-sex-determination-systems-101/

    Bo Van Spilbeeck heeft ongetwijfeld heel veel geleden in haar leven, en ik hoop dan ook dat ze nu kan leven zoals ze zich altijd gevoeld heeft.

    Geliked door 2 people

      1. Uit goede bron weet ik dat haar vrouw het ermee eens is, evenals de kinderen. Enkel de huisdieren weten het nog niet zo.

        Like

  19. Geen wonder dat kerken leeglopen door zulke onzin. Het is volharden in het kwade. Een negatieve boodschap prediken in plaats van een positieve. Hoe dom kan je zijn?

    Geliked door 1 persoon

  20. Als slachtoffer van sexueel misbruik wil ik toch het negativisme aanklagen. Maak van Bo geen slachtoffer. Gun haar het geluk. Er is al genoeg vernietigd. Ik pleit dus ook voor de positieve boodschap van geluk. Ik ben er zeker van dat die rotte appels in de kerk en in de maatschappij (de roofzuchtigen die hun hongerige driften botvieren op onschuldige slachtoffers) mede er zijn door zulke negatieve gedachten te spuien. Daar is toch niemand bij gebaat?

    Geliked door 2 people

  21. Multatuli . . .

    dIe, mij totaal onbekende Catherine A., lijkt een verstandige dame te zijn die bij de les weet te blijven.

    beste heer Remi Van Trijp, ken jij Bo/Boudewijn persoonlijk? Om haar/hem te koppelen aan Mu;tatuli . . . dat lijkt er me toch zwaar over hoor. After all heeft hij zelf de keuze gemaakt om gisteren te uiten dat HIJ vanaf heden ZIJ is. Zulke grote masochist (om vooraf zijn/haar schaapjes op het droge te hebben door een gezin te stichten en een – laat ons eerlijk en correct blijven – geslaagde professionele loopbaan te realiseren) lijkt de heer/mevrouw van Spilbeek me niet echt te zijn.

    voor mijn part doet elkeen wat zij/hij wenst. Of dat zo uitgesmeerd in de media moest, dat is mijn vraag.

    Like

  22. Quote van de website van het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond: “Het katholicisme biedt de morele grondslag voor ons conservatisme”.

    Laat me niet lachen. Wie ooit eens even nagedacht heeft over de materie komt tot de conclusie dat elke religie gebaseerd is op een grote dosis verzinsels en wishful thinking overgoten met een sausje moraal die an such niets met religie te maken heeft maar puur Darwiniaanse overlevingsstrategie. Dolfijnen en apen helpen mekaar ook want de groep heeft dan meer overlevingskansen.

    De persoon in kwestie is oud en wijs genoeg en verdient onze steun in zijn/haar keuze.

    Studenten zijn per definitie onrijp en zouden zich beter bezig houden met studeren zodat ze hopelijk ooit tot de jaren van verstand komen vooraleer domme artikels te posten.

    Geliked door 2 people

  23. ik heb respect voor mensen als “Bo” net door dit in de media te brengen kunnen “onzekere” transgenders hier en voorbeeld aan nemen, het lijkt me ook een oproep aan al diegenen dat sinds kind af aan voelen dat ze in een verkeerd lichaam zijn geboren. Zolang deze “mensen” niemand schade berokkenen heeft niemand hier een oordeel over te vellen. feit dat Bo hier zoveel jaar heeft over gedaan eer zij uiteindelijk de beslissing nam, dit duidelijk wel besproken is in intieme kring(waarvoor heel veel respect ook voor vrouw en kinderen!!) is nog maar eens duidelijk dat dit “echt” bestaat.. dat dit voor deze mensen echt “hel” moet zijn zo te moeten leven. Idd als men de “kritieken” leest van een aantal(want zo zijn er AL TIJD) zou het beter zijn dat al die mensen zelfmoord plegen? omdat ze volgens de kritiekasters (zogezegd) ZIEK zijn? Laat hen die vrij zijn van zonde..zou ik zeggen..de eerste steen werpen..
    Ik ben van menig, leef maar vooral “laat leven” moesten we nu eens elk voor onszelf, net dat ietsje meer verdraagzaam zijn, dat net ietsje minder kortzichtig..dat net ietsje meer bemoeien met andermans leven waar we totaal geen zaken mee hebben, goh wat zou onze”wereld, onze maatschappij” er al een heel stuk mooier uitzien
    dat is bij deze nog altijd, elke dag opnieuw… Mijn doel

    Geliked door 2 people

  24. alweer een voorbeeld dat religies toch altijd weer erin moeten slagen om bijzonder immorele standpunten in te nemen die indruisen tegen het recht op vrijheid en lichamelijke zelfbeschikking. Als God al zou bestaan, dan is het duidelijk zijn schuld dat hij mensen op de wereld zet die zich ontevreden voelen met hun door God opgelegde geslacht en had God beter moeten weten. Als die God dan ook nog eens gaat dwarsliggen tegen een geslachtsverandering, is hij gewoon sadistisch.

    Geliked door 1 persoon

  25. Hoi KVHV,

    Ik draag enkel één vraag met me mee.

    Heeft u ooit geluisterd naar het verhaal van iemand die transgender is?
    Een op een, in real life.

    Merk op dat ik niet schrijf ‘gesproken met’, maar ‘geluisterd naar’. Luisteren impliceert dat u ervoor zorgt dat u uw aandacht richt op wat een ander zegt. Dus, de focus wegtrekt van uw eigen visie en mening, en uw aandacht schenkt, als een cadeau, aan een ander. Met andere woorden, dat u mentaal niet bezig bent met het bekritiseren van wat er gezegd wordt, maar enkel luistert, zonder meer.

    Heeft u dit ooit gedaan?

    Liefdevolle zoen,
    A.

    Geliked door 1 persoon

  26. Ik ben eigenlijk helemaal niet gelovig maar ben het zo goed als volledig eens met deze brief. Chapeau dat jullie een tegengeluid durven laten horen, de reacties van links/politiek correct Vlaanderen zijn voorspelbaar.

    Pas op, ik heb niets tegen deze man en ik geloof best dat hij denkt dat hij eigenlijk een vrouw moet zijn maar het is alleen nergens op gebaseerd. Ook al laat hij zijn geslachtsorganen chirurgisch verwijderen, pompt hij zijn lichaam vol vrouwelijke hormonen en spreek iedereen hem aan met zij, haar of Bo… biologisch of genetisch zal het altijd een man blijven.

    De eenheidsworst van de huidige politieke partijen is ook iets dat me ook al is opgevallen. Neem de grootste Vlaamse partij nu die zich profileert als een rechtse, conservatieve Vlaams-nationalistische partij. Af en toe zeuren ze wat over de Vlaamse zaak, over waarden of over migratie maar in realiteit doen ze en staan voor hetzelfde als het gros van de Vlaamse politieke partijen. In de USA hebben ze daar een term voor, “Republicans in name only”. En de Belgische media is al even erg, allemaal hetzelfde gedachtengoed.

    Like

  27. Ik vind inderdaad dat het KVHV-Antwerpen een juiste analyse heeft gemaakt, wat niet weg neemt dat ik de keuze van Bo niet respecteer en dat ik er ook niet van overtuigd ben dat mannen/vrouwen niet in een verkeerd lichaam geboren kunnen worden. Helaas geloof ik niet in een god maar enkel in de natuur en puur wetenschappelijk weten we 100% zeker dat de natuur fouten maakt. Dus bij deze sluit ik mij aan bij Bo en heeft ze het recht om te zijn wie ze is enkel vind ik gewoon dat we moeten opletten met daar laks mee om te gaan want voor je het weet zit je in een situatie waar je morgen jan ben overmorgen Jannine de dag erna weer jan en dan weet je het plots niet meer. We moet hier veel breder durven kijken en zorgen dat zoals de KVHV-Antwerpen schrijft het niet zomaar gaan normaliseren, waardoor we veel ongelukkige kinderen ouders, partners, enz zullen krijgen.

    Mijn eerste gedacht toen ik het las van Bo was: ocharmen zijn kinderen en vrouw maar zoals ik al zei verder kijken dan je neus lang is, ook dat had Bo gedaan. Hij had het vaak met zijn vrouw besproken (niet onbelangrijk in een wereld die er toen zeker niet klaar voor was) ook heeft hij het met zijn kinderen besproken en nu voelt hij zich bevrijd en ik ben werkelijk oprecht blij voor haar (en ze ziet er echt fantastisch uit) Het enige wat ik gewoon kan zeggen tegen mogelijke transgenders: wees er van bewust dat zulke dingen tijd nodig hebben dat je er sterk moet over nadenken en als je zeker bent je ervoor moet gaan.

    Ten 2e zou ik het graag eens over de priesters willen hebben (en hier begeef ik mij op glad ijs)
    Je moet alles ten eerste in zijn tijdsgeest en juiste situaties plaatsen. Veel priesters zijn priester geworden omdat ze beschaamd waren dat ze gay waren .
    Ten 2e veel pedofielen hebben een job gezocht waar ze macht hadden over mensen (priesters, dokters, opvoeders, leerkrachten, scoutsbegeleiders, ….) maar van al die wordt enkel en alleen maar belang gehecht aan die vieze vettige pastoor en dat is iets waar ik mij echt hard in gefrustreerd ben. Ik ben centrum rechts mag iedereen weten, maar wil in een samenhangende en niet extreme wereld wonen en dat is iets dat ik vooral heb met links want daar wordt teveel aan toegegeven ze worden volgens mijn menig te extreem en het voordeel van centrum recht is dat wij geen belang hechten aan extreem rechts. maar wat ik eigenlijk wil zeggen is dat vooral linksen zeggen je moet voor iedereen en alles respect hebben migranten das maar een kleine minderheid ook al is het in praktijk verre van een kleine minderheid maar alle priesters zijn wel vettige pedo’s.

    Ten derde wordt het tijd dat we naar een centrum gemeenschap gaan waar extreemismen uitgesloten worden ook al vraagt dat extreme maatregelen. Laten we gewoon een meerwaarde zijn voor elkaar en die die geen samenleving met ons willen zijn door te streven naar onze waarden en normen waar we decennia voor gevochten hebben. zolang je maar de mensheid op plaats 1 zet ook al ben je een transgender een moslim een kaloot een jood en wathever wie meebouwt aan onze toekomst welkom de rest ja sorry maar van mij zou je een moeten verhuizen of een spuitje krijgen.

    Mss vinden jullie mijn uitspraak wat extreem maar ik denk recht regeren om een centraal links/lakse samenleving te hebben zonder angst voor freaks die ons overhoop komen schieten of ons willen onderdrukken voor hun eigen doelen.

    Like

    1. Ik kan u geruststellen Fred dat de transgemeenschap die in Belgie thans uit een paar 1000 personen bestaat geen enkel masterplan heeft om eender welke samenleving of gemeenschap te onderdrukken, domineren of denkbeelden op te dringen wat dan ook. En deze mensen zijn perfect in staat om ook voor zichzelf te denken in welk lichaam of welke vorm ze zich dan ook goed voelen en hebben daar geen politieke meningen over nodig.

      Like

  28. De mate van selectieve media-aandacht is inderdaad vaak verontrustend.

    Neem nu dat gedoe rond die Puigdemont. Kunnen we dat separatistisch zwijn eindelijk eens uit de media halen en terug verschepen naar Spanje?

    De aandacht die dat gebrild ex-burgemeestertje in de Vlaamsche media krijgt is toch buiten alle proportie?

    Laat die tapas-vreter rotten in zijn eigen land zodat we ons in Vlaanderen kunnen focussen op belangrijke dossiers en vraagstukken.

    Over burgemeestertjes gesproken: de media-aandacht voor die van Antwerpen! En dat in onze Vlaamsche media waar ze ons, echte Vlamingen, nog steeds ondertitelen voor die verkapte Hollanders uit Antwerpen en Belgisch Brabant die onze Vlaamschen identiteit gekaapt hebben.

    Disproportioneel zeg ik u. Bij elke scheet heeft dat mislukt Romeintje een mening die breed in de media wordt uitgesmeerd. Voor een verenigd Vlaanderen en een verbanning van Spaansche en Antwerpse burgemeesters uit de Vlaamsche media en een bannen van de ondertitels!

    T’es tit dad echte Vloamingen eunder were verejneghen en da groat-Broabans krappul nor us steurt.

    Like

    1. beste Flamain,

      onze bevolking snapt al decennia niet dat politici weten dat ze hun macht moeten bekomen via de media en journalisten allerlei.

      ik kan ze al lang niet meer op mijn twee handen tellen die mediamensen die verhuisden naar de politiek. Je moet echt zwaar achterlijk zijn om niet te hebben bemerkt naar welke partij Belet, Bracke en Van Overtveldt zouden ”overlopen”. Om er maar drie op te noemen. Na jaren een bijverdienste te hebben genoten, werden ze politiek geplaatst. Arm Vlaanderen.

      6 jaar geleden plaatste n-va Bracke in Gent. Ik schreef toe (vóór de verkiezing) dat het weinig stemmen verschil zou uitmaken of het Bracke of een of andere aap was. En mijn voorspelling kwam uit. Toen kwam (ocharme, moest je zien hoe dat kind vorige maand verloren liep in de Nekkerhal) Elke Sleurs. Heel Gent vroeg ”Elke Who? Elke Wie?

      met tranen in de ogen nam ze afscheid van haar eerste plaats op de Gentse lijst. En plots kwam (neen, niet Jennifer Jennings) Annelies. Annelies Who? Annelies Wie? Voor de TSAAR van Vlaanderen en KEIZER van Antwerpen lijkt Gent een boerendorp dat . . . ver over het water ligt. Laat ons hopen dat Elke van de n-va een politieke benoeming krijgt die ze echt verdient. Wat denk je Bartje? Switch over met Anneliesje?

      het probleem met alleenheersers is dat als zij ineenstuiken, een hele bende slippendragers in de vergeetput vallen.

      Like

  29. Mooi artikel! De normen en waarden zijn volledig verloren gegaan. Men merkt het zelfs in de kleine details in het dagdagelijkse leven. De mens met een normale gedachtengangen wordt de dag van vandaag verketterd. Ik stel mij eveneens de vraag wanneer de zoon en/of dochter naar huis komt met een transgender zonder dat hij/zij het weet, of ze dat dan ook nog normaal gaan vinden. De kans is groot dat de zoon en/of dochter het niet zal weten tenzij het te laat is. De kinderen en de volwassenen (de meelopers) worden via diverse kanalen gebrainwashed. Misschien is brainwashen niet het juiste woord die ik gebruik. Het is reeds bewezen dat de intelligentie erop achteruit gaat. Ik moet denken aan de kolonisten die vroeger de beschaving wilden bijbrengen in verschillende landen. Het zullen die landen zijn die de beschaving terug zal moeten bijbrengen aan de Westerse maatschappij.

    Like

  30. “Het getuigt pas echt van lef en karakter wanneer men zijn excentrieke fantasieën het hoofd kan bieden.” Zoals Roger Van Gheluwe bedoel je? Transgenders beschadigen tenminste geen anderen en al zeker geen minderjarigen.

    Geliked door 1 persoon

    1. We zijn, met zijn allen, nu een etmaal bezig. Meer en meer lees ik over de (misbruikte) macht van de media en ook (af en toe, zij het verkapt) over de magistratuur die toeliet dat Van Gheluwe feitelijk compleet ongestraft drie decennia lang vrijelijk de pedofiel mocht spelen. De smeerlap ontvangt van de Belgische Staat (dat zijn wij allen!) pakweg 60.000 euro pensioen per maand. Heel Brugge wist een kwarteeuw lang wat hun bisschop uitspookte. Op één uitzondering na, zijnde de toenmalige procureur (des koning).

      Ik heb pastoor gekend die huishoudsters hadden en zich weinig aantrokken van het celibaat. Ik heb daar steeds veel respect voor gehad. Maar nu dreig ik . . . uit te weiden.

      Het probleem van Vlamingen is dat ze toogpraters zijn en slechts om de 666 (duivelsgetal) jaar eens op de barricaden klimmen. 1302 en 1968. Volgende afspraak desbetreffend wordt dus 2634. Men vertelle het voort . . .

      Like

  31. Geestelijken die hun hele carriere lang kinderen lopen te verkrachten, worden de hand boven het hoofd gehouden. Maar een transgender, die geen vlieg kwaad doet, is pervers.

    Veel succes met de leegloop jullie kerken. Moge jullie gebouwen allemaal veranderen in restaurants en discotheken.

    Geliked door 1 persoon

    1. uiteraard is dat 60.000 euro per jaar! Feitelijk zegt onze Staat tegen die pedofielen: wij zullen zwijgen over wat jij misdeed maar jij houdt je mond over wat je van ons weet.

      en zo blijft alles maar verder gaan . . .

      Geliked door 1 persoon

  32. Filip Brusselmans kant geen correct Nederlands schrijven of Filip Brusselmans kan geen correct Nederlands schrijven? Of misschien kant hij wel, maar wilt hij niet? Noem het alvast geen hetze, maar de praeses van KVHV moet dringend een inburgeringscursus volgen om zijn Nederlands bij te spijkeren! Hahaha!

    Like

  33. Geachte,

    Bedankt voor deze hilarische uiteenzetting, ik heb er wel degelijk zeer hard om moeten lachen, zowel om het artikel zelf als om de reacties.

    Met vriendelijke groet

    Like

  34. Leg mij eens uit of de KVHV-Antwerpen zichzelf niet tegenspreekt. Bo wordt om de keuze niet bekritiseerd maar van geslacht veranderen “zal en mag nooit de norm worden”? Dat betekent toch dat de KVHV-Antwerpen Bo toch niet “normaal” vindt?

    Like

  35. Tsja….. Vanuit het “respect voor het leven dat ons is gegeven” met het goddelijk gegeven ‘perfect lichaam’ worden er in katholieke ziekenhuizen nog steeds intersex babies en kinderen genitaal verminkt zodat de genitalien er visueel tenminste maar uit zien binnen de binaire verwachtingen van wat past binnen het hokje Man of Vrouw……

    Like

      1. Ja, het blijft zeer verwonderingswaardig (PC versie) hoe dat god gegeven perfect lichaam voor vele gelovigen zo niet perfect is dat het ‘aanpassingen’ nodig heeft…. Zoals een deel (voorhuid) van het pikkie van jungetjes afsnijden (waarna in sommige geloven dat babietje voor het eerste gepijpt wordt door een priester)…
        En in besnijdenis van meisjes is het duidelijk dat vrouwen niet van hun god gegeven perfecte lichaam mogen genieten van de patriarchie… Onderdrukking van vrouwen onder het mom van religie…

        Like

  36. Wat ik elders al eens meldde, het overtuigend bewijs dat religie tot hersenverweking leidt is wel in het blog en sommige reacties te lezen….
    Wat een verschrikking.
    Ik sta dan ook vol achter wat Angela hierboven schrijft.
    En sommige anderen.
    Wat me nog het meest stoort is de selectieve verontwaardiging die ten toon word gespreid.
    Pedoseksuele priesters, geen punt, de honderden tot duizenden kinderen die daardoor getraumatiseerd worden, harder bidden.
    Een man die vrouw blijkt, hel en verdoemenis, ze doet geen mens kwaad, maar het is ingrijpen in het door god geschapen lichaam, op de brandstapel ermee….

    Ik ben niet gewelddadig van nature maar soms denk ik, een gaatje in het voorhoofd door een kogeltje zou best opruimen in de religieuze wereld.
    Dom volk die religieuzen… (bewezen overigens)

    Like

  37. Nu ik in 109 minuten één jaar jonger ben geworden, ben ik een stukje terug kunnen gaan in de tijd. Om het KVHV in te halen heb ik er dus nog maar 199 te gaan. Jullie waren 45 jaar geleden al niet meer bij de tijd.

    Like

    1. Geen idee, daarvoor heb ik van dit geval te weinig gezien en gelezen. Maar, ik kan mij zo voorstellen dat er daar heel wat moeilijke gesprekken geweest zijn in meerdere varianten; van het van haar vrouw zijnde kant het niet begrijpen en volledig tegen zijn (wat een bijdrage geweest kan zijn in dit late uit de kast komen lijkt mij), tot op een gegeven moment een volledig meewerkende en misschien wel drijvende kracht zijn die met de support uiteindelijk het duwtje tot uit de kast komen gegeven heeft.

      Verder zou ik denken dat haar vrouw geen uiteindelijk zeggenschap heeft in of Bo in haar leven gelukkig is en wordt in wie ze is.
      Dan staat het haar vrouw vrij om een scheiding aan te vragen.
      Ik heb ik mijn vrienden en kennissenkring beide kanten op gezien.
      Daarbij dan als het tot een scheiding komt dat het meestal de houding van familie en kerk is die uiteindelijk de dooslag geeft om de trans partner te laten vallen.

      Like

      1. Het vrouwtje van Bo zal in ieder geval uit de kast moeten komen: ‘ik ben lesbisch’. Misschien ’s aan Maggie De Block vragen of ze daar ook pilletjes voor heeft ?

        Like

      2. Waarom zou de vrouw van Bo uit de kast moeten komen?
        Als zij nog steeds van de persoon Bo houd, wat maakt het dan uit?

        Tsja, gezien dat er kinderen zijn, maar dat zegt dan alleen eigenlijk wat over het verleden, zal sex straks wat anders gaan. Misschien wel veel beter.

        Een label is niets meer dan een label, maar zonder het label werkt het nog steeds hetzelfde.

        Like

    2. Stel dat jij morgen prostaat kanker krijgt en door de medicatie niet meer alles zo functioneert zoals het moet, vraag je dan ook aan je vrouw of ze ermee akkoord gaat? Sommige dingen gebeuren gewoon, akkoord of niet. En soms is een relatie meer dan wat er tussen de lakens gebeurd. Soms is een relatie ook ‘elkaars steun en toeverlaat zijn in goede en kwade dagen’. Soms gaat een relatie meer over zielsverwantschap, respect en diepe vriendschap dan over seks.

      Is het daarom gemakkelijker voor de partner? Neen, natuurlijk niet. Zoals de krant schrijven, dit is een zeer verwarrende situatie voor de partner.

      Wordt de partner daardoor automatisch lesbisch? Neen, natuurlijk niet. Juist daarom is het zo verwarrend.

      ‘Partners van’ hebben het al zo moeilijk. Dit is uiteraard verre van evident. Ze als maatschappij dan nog scheef bekijken omdat ze lesbisch zouden zijn, of uit liefde toch bij hun partner blijven in wat jij misschien een ‘foute’ relatie vindt, maakt het er nog veel moeilijker op.

      Breng alsjeblieft een beetje begrip op voor zij die door spelingen van de natuur buiten jullie norm en jullie comfortzone vallen. Niemand kiest ervoor om transgender te zijn. En niemand kiest ervoor dat zijn of haar partner transgender is.

      Geliked door 1 persoon

      1. Van geen kanten mee eens.

        Ten eerste omdat de vergelijking van Marijke bijzonder mank loopt. Als mijn vrouw haar beide borsten worden geamputeerd, zal ik mijn vrouw nog steeds liefhebben als mijn vrouw. Dat valt NIET TE VERGELIJKEN met een vrouw die zich laat ombouwen tot man (inclusief de bijhorende hormonen’kuur’). Ik ben hetero. Ik hou van vrouwen. Echte vrouwen. Ik geloof in de complementariteit van man en vrouw. Ik geloof in de Yin Yang liefde. Mag dat ? Hetero zijn ? Of moet ik me daarvoor laten behandelen ?

        Ten tweede omdat de zinsnede: “of uit liefde toch bij hun partner blijven in wat jij misschien een foute relatie vindt”, hoort te zijn: “of uit liefde toch bij hun partner blijven in wat hetero’s een foute relatie vinden”. Kwestie van het procentueel aandeel van de bevolking dat zich zou kunnen herkennen in die zinsnede, geen geweld aan te doen.

        Ten derde omdat Marijke het houdt op verbloemend taalgebruik … ‘verwarrend’. Die methode is zo oud als de straat: als je de eenvoud niet bij naam kan/wil benoemen, dan bestempel je de eenvoud maar als ‘complex’ of ‘verwarrend’. Misschien kan Marijke ’s de harde wetenschap bedrijven en wat cijfers plakken op het medisch succes van geslachtswijzigingen:
        – Hoeveel % van de transgenders komen frekwent klaar NA hun geslachtsoperatie ?
        – Hoeveel % van de transgenders hebben normale sexuele relaties NA hun geslachtsoperatie ?
        – Hoeveel % van de transgenders zitten aan de pillen (psychiatrisch voorschrift) NA hun geslachtsoperatie ?
        – Hoeveel % van de transgenders plegen zelfmoord NA hun geslachtsoperatie ?

        En in het licht van die percentages: in welke mate kan men dan eigenlijk spreken van een geschikte medische (fysische !) behandeling van een psychische stoornis ?

        Like

      2. Even over de percentages, Voil Jeanet…
        En dat ga ik uit mijn hoofd doen, en als u de exacte getallen wilt weten dan gaat u zelf maar zoeken in Google of een andere zoekmachine…

        Ik heb mij laten vertellen dat het sensatie gevoel en dus het kunnen krijgen van een orgasme beter is dan voor de GRC. Dat is tenminste met moderne technieken.

        Sexuele relaties? En daar reken is homo, hetero en lesbische relaties onder, zal in ieder geval binnen de kring die binnen mijn ‘gezichtsveld’ is niet veel minder zijn dan gemiddeld.
        Het zelfde geld voor ‘pillen’… Ik ken binnen mijn eigen kring geen trans mensen die enig andere psychiatrische hulp heeft anders dan welke bij het process hoort van de transitie.

        Van na de transitie is de zelfdoding wat hoger dan gemiddeld, maar het Zweedse onderzoek daarin heeft vastgesteld dat dit komt door maatschappelijke problemen, pesten, armoede door uitsluiting van werk, etc.
        Oftewel, mensen zoals u, en die meneer van de katholieke taleban (studenten) die het pamflet geschreven heeft..

        Like

      3. Ik vroeg om de harde percentages, Angela. Niet om een wollig antwoord. Het is op basis van die harde percentages dat onze gezondheidszorg (RIZIV) dient uit te maken of het sop de kool wel waard is. Namelijk of er een wezenlijke verbetering is van de levenskwaliteit van mensen met een psychische stoornis, door fysisch toe te geven aan die psychische stoornis: de geslachtsverandering.

        En aangezien in dit land openbaarheid van bestuur geldt, zie ik niet in waarom het RIZIV, noch de mainstream media die percentages voor het Volk verborgen zou willen houden.

        Immers: als volgens jouw Zweeds onderzoek het zelfmoordcijfer onder transgenders zo torenhoog ligt (niet ‘wat hoger’ – zoals jij dat verbloemend weet te stellen) ten gevolge van het gebrek aan sociale acceptatie, dan lijkt me de geslachtsverandering niet meteen voor een betere levenskwaliteit te zorgen. Tenzij je van mening bent dat de sociale acceptatie graad stijgt door die geslachtsverandering. Mag ik daar mijn twijfels over hebben ?

        Like

      1. Nogmaals, het gaat je geen barst aan.
        Wat een ander tussen de lakens uitspookt is voor die ander.
        Ik heb dit jaar 25 jaar een lesbische relatie, dat houden we langer vol dan menig hetero-huwelijk
        Ons geheim, geen kerels.

        Dus wat Bo met haar vrouw uitspookt gaat je geen barst aan.
        Noppes, niks, nada.

        Een deel van de relaties gaat stuk, een deel blijft bestaan, net als met een hetero relatie waar iemand vreemd gaat.
        Niks geks.

        Like

      2. Spatte zonet enig lesbisch superioriteitsgevoel van het scherm ?

        @ Angela,

        Had je jezelf al ’s herlezen ? “Wat maakt het dan uit ?” “Misschien wel veel beter” … Als ik het goed begrijp dan vind jij het doodnormaal dat als mijn vrouw morgen een piemel heeft, ik homoseksueel word ? Dat lijkt me op zijn zachtst gezegd een wel heel bijzondere normaliteitskronkel in je hersenen.

        Like

      3. Als de media verkondigd dat “een geslachtsoperatie niet lijdt tot een relatiebreuk” dan denk ik dat technisch gezien ze daar zelfs een juiste conclusie trekken. Maar, als ik een tekst als dat lees, dan denk ik eerder van dat het een journalist is die de klok heeft horen luiden, maar niet weet waar de klepel hangt. En dat ze denken aan gender transities, de werkelijke switch van een mannelijke gender rol naar een vrouwelijk, of omgekeerd. Ja, daar gaan echt relaties op kapot, vroeg of later.
        Zoals ik elders schreef heb ik dat binnen mijn vrienden kring en dan vervolgens hun vrienden kring in verschillende variaties zien gebeuren.

        Die al dan niet plaatsvinden van relatiekreuken bij koppels waarbij een partner trans is gaat nog steeds niemand anders aan dat hen en evt. kinderen.
        Dat de media daar slecht geinformeerd is, en dan dus foute informatie geeft is inderdaad iets waar niet alleen de trans groep kwaat over moet zijn, maar waar iedereen kwaat over moet zijn en van de media moet eisen dat ze correcte info geven, gebaseerd op volledige kennis van het onderwerp.
        Maar, daarbij is het volk over het algemeen heel erg onwetend, en daarbij vaak door misinformatie of persoonlijke angst en daardoor haat al volledig negatief, en dat zijn groeperingen die misinformatie die hun negatieve standpunt ook maar enigszins bevestigd aangrijpen om als propaganda te gebruiken.
        Kortom, het is nog steeds dat iedereen van goede wil moet eissen dat de media geverifeerde en correcte informatie geeft.

        Like

      4. “Als ik het goed begrijp dan vind jij het doodnormaal dat als mijn vrouw morgen een piemel heeft, ik homoseksueel word”
        Zoals ik schreef, als er een liefde is tussen beide personen dan hoeft een dergelijke, hoewel toch heel grote, verandering geen breuk te betekenen. Zoals elders geschreven, ik heb het in alle variaties gezien via de vriendenkring.

        En ja, een relatie tussen een trans vrouw en een andere vrouw is een lesbische relatie als we daar een label aan hangen, of een trans man en een andere man een homosexuele relatie.
        Tsja, als u vind dat u uw eigenlabel dan moet aanpassen, dan moet u dat gewoon doen. Daar bent u vrij in.

        En nogmaals, afhankelijk van hoe beide personen in die relatie de liefde voor elkaar en de aantrekking tot elkaar ervaren kan heel sterk wisselen.
        En de enige personen die dat aan gaat is de betrokken personen, en evt. kinderen uit de relatie in de oude situatie.

        Mijn vrouw gebruikt normaal niet het label ‘lesbisch’ voor haarzelf, al was haar orientatie exclusief vrouwen. Ik ben dus met een vrouw getrouwd, maar dat doet er nog steeds niet aan af dat in principe het mij totaal niets interesseerd waar de persoon die ik leuk vind zich bevind op het spectrum tussen M en V, en ik dus pansexueel ben. Ook niet dat het zwaartepunt daarbij aan de kant van de V ligt en ik vaak voor het gemak lesbisch gebruik. Ja, dat label lesbisch gebruiken is omdat er meestal anders een ontzettende berg onwetendheid uit de weg geruimd moet worden.

        Als u wilt vasthouden aan een binaire sexualiteit, dan is dat uw vrijheid. Maar, ik denk dat u daarmee uw eigen vrijheid en mogelijkheden flink beperkt. En dat waarschijnlijk alleen maar door maatschappelijke normen en gedachten.

        Geliked door 1 persoon

      5. Waarmee we tot de kern van het hele holebi- en transgenderdiscours gekomen zijn: de hetero is iemand die zijn eigen vrijheid en mogelijkheden beperkt, door (krampachtig ?) vast te houden aan een binaire seksualiteit 🙂 Die binaire seksualiteit is immers géén biologische evidentie, nee hoor: die is ingegeven door maatschappelijke normen en gedachten !

        Als staaltje van Orwelliaanse Newspeak kan dat tellen !

        Like

  38. Beste KVHV,

    Proficiat met het lef om tegen de linkse stroom in te gaan. Het maatschappelijke debat is reeds lang in de kiem gesmoord door deze postmodernisten. Hun metapolitieke macht is verstikkend, een echt debat is onmogelijk geworden. Maar jullie proberen tenminste, en alleen al daarvoor verdienen jullie alle steun!

    Like

    1. Aha…. Het zit niet binnen uw gedachten, dus moet dit “links” zijn…
      Wel, hoe iemand het eigen leven en geluk invult, al dan niet samen met een partner, gewoon over laten aan die persoon/personen is toch echt geen ‘linkse’ gedachten, hoor. Dat is eerder een liberale gedachte van waarin iedereen hun (gender neutraal is moeilijk in NL) eigen leven inricht zonder inmenging van de staat, de kerk, of de gemeenschap.

      Like

      1. Zonder inmenging van de staat betekent zonder sponsoring door onze gezondheidszorg. Een mediageniek figuur als Bo Van Spilbeeck zou bv. beroep kunnen doen op crowdfunding. Dan zou er misschien voldoende geld zijn om kinderen met zeldzame ziektes te redden.

        Toch schoon, zo’n liberaal progressieve wereld, niet ? Iedereen kan zijn ding doen, zonder de andere (zijn portefeuille) verplicht lastig te vallen.

        Like

      2. Aha… Voil Jeanet…
        Kortom, iemand krijgt alleen gezondheidszorg als dat binnen uw gedachten valt…
        En gezien dat ik uit uw opmerkingen echt niets anders can concluderen dat u behoorlijk anti-LGBTQI bent, zal een trans persoon de zorg die zij nodig hebben dus niet krijgen als het aan u ligt…

        Misschien moeten ‘die kinderen met zeldzame ziektes’ gewoon ook crowdfunding zoeken….
        Nee, dat is niet mijn gedachten… Iedereen, mensen met zeldzame ziektes, en trans mensen moeten allemaal de nodig zorg krijgen.
        En, de kosten voor trans chirurgie en de verdere benodigde behandelingen zijn helemaal niet zo hoog. Echt niet. Zeker niet als je dat vergelijkt met het stukje geestelijke gezondheidszorg wat u misschien wel als enige aan een trans persoon wilt aanbieden. Uitgaande van dat ik niet anders kan bedenken dan dat u denkt dat trans mensen een geestelijke stoornis hebben… Net als gay mannen en lesbische vrouwen.

        Maar goed, uw transfobie en homofobie is duidelijk.

        Like

      3. Ik reageerde uitsluitend op jouw bijster enge interpretatie van de liberale gedachte. Eén reactie later ben ik al transfoob en zelfs homofoob. Dat vertelt gelukkig méér over jou dan over mij.

        Gezondheidszorg is een kerntaak van de overheid. Bijgevolg krijgt iemand gezondheidszorg als dat binnen de gedachten van de democratie valt, Angela. Of ben jij geen democraat ?
        En het lijkt me hoegenaamd niet democratisch, dat de medische ‘wetenschap’ – met behulp van de mainstream media – de ALLEREERSTE fysische behandeling van een psychische stoornis aan de belastingbetaler tracht te verkopen … terwijl die belastingbetaler niet eens zeker is van de fysische behandeling van zijn fysisch ziek kind.

        Misschien past dat in jouw democratische waarden, maar niet in de mijne. Noch in dat van vele anderen. En dat heeft in de verste verte niets met transfobie, laat staan met homofobie te maken. Maar wel met TIMING EN MOMENTUM.

        Tot slot, teneinde deze thread zoveel mogelijk te vrijwaren van Orwelliaanse Newspeak: genderdysforie is inderdaad een identiteitsstoornis. Elke identiteitsstoornis is een psychische stoornis. En het is heus niet omdat je een kreupele als ‘andersvalide’ bestempelt, dat hij daarom minder kreupel wordt. Misschien wordt jouw inzicht daaromtrent geholpen door een streepje cultuur: https://www.youtube.com/watch?v=o25I2fzFGoY

        Like

      4. Ja, u bent heel goed in verdraaien, Voil Jeanet…
        Ik trek geen conclusies op basis van een reactie… Gaat u al uw reacties hier nog maar eens goed bekijken. Daaruit druipt homofobie en transfobie.

        “Enge interpretatie van de liberale gedachten”…..??? Zie eerste regel hierboven…

        Het emotionele conflict wat trans mensen hebben wordt door de medische wetenschap en de psychologie niet als een “psychische stoornis” gezien. Dat mag dan in oudere versies van de DSM het geval geweest zijn, maar zelfs met de laatste aanpassingen met Ken Z aan de leiding is dat er al uit gegaan. Ga de DSM maar eens lezen (overigens ben ik er van overtuigd dat met de discreditatie van Ken Z de volgende uitgave van de DSM op dit put een stuk beter zal zijn).
        De trans groep is overigens pas in de DSM gekomen nadat homosexualiteit daar uit geschrapt was… Ja, dat werd ook ooit als ‘psychische stoornis’ gezien… Klaarblijkelijk moest er toch wat voor teruggezocht worden, wat destijds (ergens begin 70’er jaren) de trans groep is geworden.
        Tsja, de psychische en medische wetenschap heeft na onderzoek bepaald dat medisch ingrijpen in de vorm van HRT en GRC de enige goede behandeling is.
        En zonder alle negativiteit uit de samenleving van bijvoorbeeld mensen zoals u, en de auteur van dit blog, zou er bij trans mensen een stuk minder trauma zijn waarvoor soms psychologische zorg nodig is, en zou ook het aantal pogingen tot zelfdoding, zowel voor als na transitie, een stuk lager zijn.

        En ja, de pogingen tot zelfdoding zouden volgens de conclusies uit het Zweedse onderzoek (wat heel veel totaal uit verband wordt getrokken) na transitie en GRC lager zijn dan wat het nu is, als trans mensen niet zoveel discriminatie zouden ondervinden. Dan zal het niet of nouwelijks verschillend zijn van de gemiddelde bevolking.

        En nee, ik ga de getallen niet voor u op een presenteerblaadje geven, zoals ik elders al eens geschreven heb. Ik ga er van uit dat u zelf genoeg in staat bent om dat zelf op te zoeken. Maar goed, daar moet dan natuurlijk wel een wil voor zijn.

        En nee, ik geef nergens een rangorde aan voor nodige zorg. Alles is belangrijk.
        Leer eens lezen!

        O, en mijn politieke kleur? Sociaal-Liberaal.

        Like

      5. Je hoeft me die getallen niet op een presenteerblaadje te geven. Het volstaat dat de mainstream media die cijfers aan Maggie De Block vraagt. Dan kan iedereen ze in de krant lezen. Openbaarheid van bestuur heet dat. Dat had ik je al uitgelegd. Het Volk heeft daar recht op. Waarom vraagt de mainstream media die cijfers aan Maggie De Block niet ? Toch niet omdat Maggie ze niet heeft … mag ik hopen ?

        Ik citeer je: “Ja, dat (homoseksualiteit) werd ook ooit als ‘psychische stoornis’ gezien”. Daarover zijn we het eens. Dat had ik eerder ook al aangegeven. De psychoanalyse is niet meteen een harde wetenschap. Ze past zich aan normen en waarden aan. Die door de tijd verglijden. Bron: https://www.tijdschriftvoorpsychoanalyse.nl/inhoud/tijdschrift_artikel/PA-22-3-19/Anders-kijken-naar-perverse-sc-nes
        Keiharde wetenschap is dat 🙂 En hoe groot was de rol van de mainstream media in die verglijding ? Niet getreurd: holebi-rechten (seksuele vrijheden) kosten aan de maatschappij niets. Maar transseksuele vrijheden … (dat is inderdaad een iets minder enge liberale gedachte, Angela). In ieder geval: het is diezelfde psychoanalyse die een transgender doorverwijst naar de medische industrie (die zoals elke andere industrie nooit verlegen is voor wat extra verkoop). Pas dan start de medische omkadering: de ‘medische wetenschap’ die met het transgender lichaam wat gaat klooien …

        En dan mag De Sutter in de gesubsidieerde mainstream media – Terzake https://www.youtube.com/watch?v=wlPp9HBbw9k – nog 100000x herhalen: ‘informeer u’, ‘wetenschappelijk over eens’ en ‘op basis van wetenschappelijk onderzoek’, dan nog blijft dat UITSLUITEND gebaseerd op normen en waarden. Met harde wetenschap heeft dat NIKS te maken. Nul komma nul ! Overigens, sinds wanneer behoren psychische stoornissen tot de specialisatie van de gyneacologie ? In welke hoedanigheid spreekt De Sutter dan ? Ervaringsdeskundige ? Commissaris van de politiek correcte gedachten politie ?

        Wat wel met harde WETENSCHAP te maken heeft, is de fysische behandeling van een fysisch ziek kind. Hoe zeldzaam die ziekte ook moge zijn. En zoals ik al eerder schreef: de belastingbetalende ouder is in dit land niet zeker dat zijn kind de nodige fysische zorg zal krijgen. http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180131_03331975 Datum gezien ? Er bestaat een behandeling voor Finn. Maar de terugbetaling daarvan is geweigerd. Enkel Het Nieuwsblad heeft zich gewaardigd om daar een artikel over te schrijven, zij het een betalend 😦 GEEN ENKELE ANDERE KRANT HEEFT DAAR OOK MAAR EEN LETTER AAN GEWIJD. DE TELEVISIE, GEEN SECONDE. DE MAINSTREAM MEDIA HAD HET TE DRUK MET BOUDEWIJN DIE … BO WIL WORDEN !

        Voel je mijn woede, Angela ? En leek jou die woede voorwaar gedreven door … transfobie ?? Homofobie ???
        Jij mag beweren geen rangorde te willen geven voor nodige zorg, dat is jouw goed recht. Net zoals het mijn goed recht is om voorrang te willen geven aan de fysische behandeling van een fysisch ziek kind boven de fysische behandeling van een transgender. Maar begrijp me niet verkeerd, want dat is niet eens mijn punt. Mijn punt is dat de mainstream media ook voorrang geeft. Aan transgenders boven zieke kinderen. Daàag Finn … Welcome Boooooooo !

        Zum kotzen.

        PS: Uit deze recente studie (2016) blijkt alvast, ik citeer: “Although surgical treatment led to an iNITIAL trend towards improved quality of life, this decreased with time (up to 5 years).” https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs00238-016-1252-0.pdf
        M.a.w. wanneer de transgender zich langzaam begint te realiseren wat ie zich heeft laten aanpraten, is het terug naar start. Nu Marijke niet meer antwoordt nadat De Sutter op TV is komen beweren dat de zelfmoordcijfers voor en na transitie absoluut niet dezelfde zijn, en jij al enkele dagen vakkundig mijn logisch vraagje daaromtrent laat openstaan: https://tegenstroom.wordpress.com/2018/01/30/bo-van-spilbeeck-mediagekte-na-geslachtsverandering/#comment-259 kan jij misschien ’s met een linkje komen naar een studie waaruit blijkt … wat De Sutter beweert. Of is dat teveel gevraagd ?

        Like

    2. Voil Jeanet schreef:
      1 februari 2018 om 23:28

      Spatte zonet enig lesbisch superioriteitsgevoel van het scherm ?

      Waarschijnlijk…
      Wij bemoeien ons niet met hoe een ander zijn of haar leven invulling wil geven en wat er in de onderbroek huist.
      Heeft geen prio.

      Like

      1. Al 25 jaar is jullie geheim: geen kerels. Dat schreef je zelf. Maar ’t heeft ‘geen prio’ wat er in de onderbroek huist … Mogen we daar hard om lachen ?

        Like

      2. Dat mag je, je mag jezelf zwaar overwaarderen.
        Ik mag zelf kiezen met wat -ik- in bed lig.
        Wat een ander doet is niet mijn stukje cake.
        Daar is het totaal geen punt wat een ander in zijn of haar onderbroek heeft.
        Maar ik bedenk me net dat jij als transfobe (dat heb je inmiddels wel bewezen) heteroman waarschijnlijk niet eens de hersenen hebt om eea te begrijpen.
        Fijn weekeinde.

        Like

  39. Waarom is al die media aandacht nodig? Dat wordt overduidelijk als men deze brief en de reacties erop leest. Blijkbaar zijn er nog veel misverstanden rond transgender zijn.

    “…dient men hierbij geholpen te worden door […] mensen met een medische kennis” staat in de open brief. Dat is nu eens precies wat er gebeurd. Bo is geholpen door mensen met een medische en psychologische opleiding.

    De wetenschappelijke en medische wereld is het er ondertussen over eens dat dit geen psychologische aandoening is. Het ongemak bij genderdysforie onstaat uit het onbegrip in de naaste omgeving. Zeg maar, dit soort open brieven en de reacties erop. De enige erkende behandeling bestaat eruit het uiterlijk in overeenstemming te brengen met het innerlijke. Daar zijn ze het na jaren onderzoek intussen over eens.

    ‘excentrieke fantasieën’, lees ik verder. Transgender zijn is iets anders dan homo zijn of travestie. Het heeft niets met fantasieën te maken, maar alles met identiteit.

    Ik begrijp de afwijzende reactie volkomen. Dit is zo onbegrijpelijk voor wie het niet zelf mee maakt. Maar doe alsjeblieft de moeite er eens over te praten met mensen met een medische of psychologische achtergrond. Of raadpleeg de wetenschappelijke literatuur hierover. En vraag nu niet welke artikels. Doe gewoon eens de moeite na te gaan waar dit echt over gaat en informeer je naar de bevindingen van mensen die er al jaren mee bezig zijn.

    Daarom is Bo Spillebeeck ook een uitstekend rolmodel. Jawel. Om de problematiek bespreekbaar te maken. Om niet telkens alles (tot en met het woord transgender zelf) te moeten uitleggen. Deze problematiek werd, hoewel zo oud als de wereld, en van alle culturen, al te lang onder de westerse (en katholieke!) mat geveegd.

    Like

    1. dag Marijkede

      jouw reactie staat als een sterke eik te midden van een bos waardoor een orkaan woedde. Bravo! En neen, er komt geen ‘maar’ want je kan niet iemand gelijk geven en dan het woordje ‘maar’ laten vallen.

      als ik terugkijk naar het eerste wat ik hier, pakweg 67 uur geleden, intikte dan stel ik wel vast dat er zich blijkbaar heuse specialisten in de wereld van ons lichaam (en de daarin zittende hersencellen) verwaardigd hebben evenzeer teksten in te brengen. Ik geef toe dat er zijn die mij, met hun vakjargon, erg dom doen lijken. Maar dat is mijn eigen schuld.

      evenzeer zie ik dat HET beginpunt van de tekst die hier deze hele discussie tot stand bracht (met name de aandacht van de media) compleet naar de achtergrond is verdwenen. Of hoe je van een discussie over (bijvoorbeeld) de magistratuur in Vlaanderen in geen tijd zou kunnen belanden in een debat over de problematiek van donkergekleurde mensen die via Calais naar Engeland willen of een over-en-weer-geschrijf over het kweken van witloof op, bijvoorbeeld, de planeet Mars.

      aan elkeen toch een aangenaam weekend toegewenst maar aan de vele carnavalisten wens ik een goeie, veelzeggende, stoet. Komt, op zondag 11 februari, allen maar naar de Carnavalstoet te Blankenberge waar vorige week zaterdag Franky II werd verkozen. Over acht maanden gaan we hier (grijns) nogmaals naar de verkiezingen.

      ik zal maar stoppen nu want het is tenslotte weekend. Maar dat doe ik ook omdat ik geen witloofteler wil worden op een andere planeet.

      prettig weekend allemaal, welke mening je ook hebben mag.

      Like

    2. Die eik mag nog zo sterk wezen, General Sherman zal hij niet overleven.

      Dankzij de transgenderhetze in de mainstream media kan de pseudowetenschappelijke, medische en farmaceutische wereld een aardige stuiver verdienen aan een psychische stoornis, waarvan tot voor kort de eenvoudige remedie luidde: crossdressing. Een dergelijke psychische stoornis werd schitterend vertolkt door Michel Serrault in ‘La Cage aux Folles’. De film was een kassucces, de stuiver is voor rekening van de belastingbetaler.

      Alle psychische stoornissen worden uitsluitend psychisch verholpen, behalve één. We ‘genezen’ bv. pyromanen niet door hen een oude schuur aan te wijzen die ze in brand mogen steken. Maar als het anno 2018 tot de stand van de “wetenschap” en bijgevolg tot de nomenclatuur van het riziv behoort, dat mensen met die ene psychische (gender)stoornis het best geholpen zijn met:

      – het toegeven aan;
      – de volharding in;
      – de v e r w e z e n l i j k i n g van;

      die psychische stoornis – op kosten van de belastingbetaler – dan kan het anno 2018 onmogelijk van de tijd zijn dat ouders van een kind met een zeldzame ziekte, steunkaarten van deur tot deur moeten verkopen omdat die uitzonderlijke ziekte NIET IN DE NOMENCLATUUR VAN HET RIZIV STAAT.

      Van Spilbeeck zou dan ook een gigantisch véél groter rolmodel kunnen zijn, mocht hij de gratis aandacht van de mainstream media voor zijn psychische stoornis, gebruiken om die MENS- EN MAATSCHAPPIJ ONWAARDIGE BEHANDELING VAN FYSISCH ZIEKE KINDEREN aan te klagen. Stel je voor, 2 vliegen in één klap : een transgender die opkomt voor de kinderen met zeldzame ziektes. Wat zou de mainstream media daarop tegen kunnen hebben ?

      Benieuwd of de Sven Ornelissen van deze maatschappij daar net zo verontwaardigd over kunnen twitteren.

      Like

      1. Nogmaals, dan hier ook, je stuitende domheid begint te vervelen.
        Je betoog druipt van de drogredenen.
        Je blaft tegen de verkeerde boom.

        Wat helpt licht en bril als men niet leren wil?

        Like

      2. Ad hominem reacties zijn typisch voor degenen die zonder argumenten zijn gevallen. Holebi’s vormen daar geen uitzondering op.

        Like

      3. Sorrie, je hebt geen gelijk. Er zijn twee aandoeningen waarbij mensen hun gevoelens leiden tot medische aanpassingen. de ene is transgender-zijn, de ander is BIID (wat nog veel lastiger uit te leggen valt dan transgender zijn).

        Je doet in je reactie de impliciete aanname dat transgenders prima zonder medische behandeling kunnen. Er is wetenschappelijk bewijs dat transgenders 5 jaar na de start van de behandeling (in zijn algemeen: na de eerste operaties) gelukkiger zijn dan daarvoor. Zoek in je medische zoekmachine eens op Tim van der Grift, die heeft hier laatst nog over gepubliceerd.

        Medische behandelingen helpen, ook als jij er niet in gelooft.

        Like

      4. Scusi, maar er is mij in België geen enkele terugbetaling bekend van amputatiefetisjisme. Dat lijkt me een heel ernstige psychische stoornis waarvoor je maar beter hulp zoekt. Een mens zou ook aan beide kunnen lijden. Transgender en amputatiefetisjist. Misschien had Bernd Juergen Brandes dat 🙂

        Psychologische begeleiding impliceert geen ‘medische behandeling’. Miljoenen transgenders stel(d)en het zelfs zonder psychologische begeleiding. Ook vandaag – zoals De Sutter zou zeggen; ‘informeer je’ ! https://nl.wikipedia.org/wiki/Travestie_(gender) En weet dat jouw ‘wetenschappelijk bewijs’ uitsluitend bestaat uit ondervragingen van heel kleine groepjes. Met multiple choice formuliertjes ? Datzelfde soort ‘wetenschap’ zou je ook kunnen bedrijven met 100 arme Belgen die je een nieuw gebit geeft dat ze niet kunnen betalen. Wedden dat die ook zouden antwoorden dat ze daar ‘gelukkiger’ van werden ?

        Maar misschien kan jij een linkje geven naar dat ‘wetenschappelijk bewijs’ van wat De Sutter op TV beweert, nl. dat de zelfmoordcijfers voor en na transitie absoluut niet even hoog liggen ?

        Like

  40. Hallo, ik ben zelf een transgender die graag eens langs zou willen komen om – op een respectvolle manier – gedachten en gevoelens uit te wisselen. Het is altijd gemakkelijk om te praten over iets waar je geen verstand van hebt. Het is veel moeilijker om je standpunten te toetsen bij mensen die wel aan den lijve (letterlijk) weten waar ze over praten.

    Doel is niet om elkaar te overtuigen, wel om meer begrip te krijgen voor mensen die andere keuzes maken dan je zelf doet. Ik ben ook heel geïnteresseerd in de achtergrond waar jullie vanuit denken en praten, ik snap namelijk niet hoe iemand tot dit soort conclusies kan komen.

    Ik zit te denken aan een gesprek/workshop (twee-richtings verkeer) in klein committee.

    Ik heb hieronder mijn e-mail adres ingevuld, als jullie interesse hebben wacht ik jullie serieuze uitnodiging graag af.

    Like

  41. nou Frederique, ik wil dit gesprek best bijwonen. Maar deze klungel kan jouw mailadres niet vinden. Ergo: SOS – MAYDAY – AU SECOURS

    Like

  42. Jeezzz Voil Jeanet, wat ben jij een idioot.
    Anders kan ik het niet omschrijven.
    Niet gehinderd door enige kennis meet jij je een mening aan en tracht die te legaliseren met drogredenen.
    Angela doorziet dat, Frederique doorziet dat, Roger Henderick doorziet dat, Marijke doorziet dat, enz.
    Maar jij heb je zo vastgebeten in je onwetendheid en drogredenen dat je ziende blind bent, jammer hoor.
    Religie veroorzaakt hersenverweking, maar idioterie ook blijkbaar.

    Like

    1. Beste Jinny enz…., dank voor uw mensenkennis. Ik reageer al een tijdje niet meer, en al zeker niet op een onbekende die hier ruimschoots de helft van de teksten intikte. Elk dorp heeft, net als elke chat een chatgek heeft, een dorpsgek. Blijkbaar verdient deze reactiebox evenzeer een gek.

      Gewoon laten uitbrabbelen en het stopt vanzelf.

      Geliked door 1 persoon

      1. Deze inclusief, 23 van de 155 reacties, Roger.

        In een medialandschap waar:
        – De Morgen, De Standaard, Knack … gesubsidieerd worden door het Volk, maar zich al jaren niet de moeite getroosten om er een forum op na te houden (want dat is te duur !);
        – De openbare zender die quasi integraal met belastinggeld gefinancierd wordt, je niet laat reageren, je zelfs verzoekt om te registreren om hun braaksel (opnieuw) te bekijken;
        – Het Laatste Nieuws de enige gazet is waar het Volk nog tegenspraak mag geven, … ten belope van een volledige dubbele twitterlijn,
        is een forum als dit waar het Volk nog ’s een A4’tje kan spuien een welkome verademing. Des te meer wanneer dat forum door Le Monde werd ‘gemeten’ als enige reactie op de transgenderindoctrinatie van dat Volk.

        Me dunkt dat je voor iemand die een site wil opstarten waar mensen hun mening mogen verkondigen – zelfs een wekelijkse talkshow – in de hoop dat politici zouden luisteren … nog véél moet leren. Hoe zou het bv. komen denk je, dat deze thread slechts op de 70ste Google plaats staat wanneer je ‘Bo Van Spilbeeck’ opzoekt ? En dat terwijl ALLE kranten naar deze website hebben verwezen ??? Een wel héééééééééél bijzonder algoritme is dat ! Neem gerust de proef op de som: op een andere zoekmachine als DuckDuckGo staat dit forum boven alle Vlaamse mainstream media. Boven Het Laatste Nieuws. Boven De Standaard. Boven de VRT. Boven VTM … behalve boven Het Nieuwsblad. Dat is de logica zelf – ik gaf immers een linkje terug aan het Nieuwsblad 😉

        Zag ik daar een biljetje neerdwarrelen ?

        PS: mogelijk is dat in jouw Google pagina net iets anders dan de 70ste plaats. Google ‘personaliseert’ immers. De positionering is sowieso een momentopname.
        PPS: zoeken met DuckDuckGo doe je uiteraard niet in Chrome.

        Like

  43. Laatste poging,
    Genderdystrofie is een foutje der natuur, waarbij het brein van een man of vrouw in het lichaam van de andere sekse terecht komt.
    Hoe dat in z’n werk gaat heeft oa Dick Swaab* keurig omschreven.
    Het is dus -geen- psychische stoornis, maar een lichamelijke.
    Je mag wel zeggen zelfs een vrij ernstige lichamelijke.
    Deze lichamelijke handicap is tegen (relatief) geringe kosten op te lossen.
    Gemiddeld stijgt het welbehagen daarna zodanig dat je de betreffende mensen nooit meer ziet bij de hulpverlening.

    Daar waar er naderhand ellende ontstaat is dat nagenoeg -altijd- te wijten aan mensen die de swing niet willen accepteren op religieuze gronden, zie het blog hierboven (waar ook aan geschiedvervalsing gedaan wordt) of door een gebrek aan inlevingsvermogen gecombineerd met een al dan niet verminderd intelligentie.
    Idioten blijk je namelijk overal te hebben.

    Expert ben ik niet, maar enkele gevallen in mijn omgeving hebben me ertoe genoopt om me eens in de materie te verdiepen.
    Daarbij hoorde ook een gesprek bij met een bevriend psychiater in ruste.
    Deze heeft mij heel duidelijk kunnen uitleggen hoe eea in het werk gaat. (en dat het dus geen psychische stoornis is)
    Dat gecombineerd met de processen waar ik toeschouwer bij was heeft geleid tot het punt waar ik nu ben met mijn kennis.
    En dat is duidelijk een stuk meer kennis dan dat jij van de materie hebt Viol Jeanet.
    Dat heb je wel bewezen.

    [* Zie oa ‘wij zijn ons brein’ daar wordt eea op ‘Jip en Janneke niveau’ keurig uitgelegd.

    ps, je drogredenen die je in al je bovenstaande posten hebt gebruikt zal ik niet weerleggen, het zijn drogredenen en ik neem aan (hoop) dat je voldoende intelligentie bezit om deze zelf te doorzien.

    Like

    1. LMAO !!!

      Dysforie, dystrofie, dystonie, dystopie … atrofie ? Ach, wat maakt het uit ? Van horen zeggen: zolang er maar gender voor staat … is dat een ERNSTIGE LICHAMELIJKE HANDICAP ! Je krijgt daarvoor vrijstelling van verkeersbelasting en een gratis parkeerkaart voor gehandicapten ! Bo mag zich nu vlak naast de ingang van het VTM-gebouw parkeren 🙂

      Reuzebedankt voor jouw experten-uitleg en de karikatuur van jezelf. Doe jezelf een lol en zoek ’s op wat CRPS is. Hier heb je een overzicht: https://en.wikipedia.org/wiki/Dystrophy

      PS: En als je je psychiater nog ’s ontmoet, vertel hem dan dat ie zijn diploma niet waard is. Want als genderidentiteit een ‘social construct’ zou zijn – wat de transgender propaganda beweert – dan kan een mismatch tussen die ‘social construct’ en de binaire biologie … heus géén l i c h a m e l i j k e handicap vormen !

      Like

      1. Kijk, je laat je kennen als niks willen leren met je ‘social construct’…
        De VU te Amsterdam doet onderzoek naar genderdistrofie sinds 1975.
        Ik meen dat ik meer vertrouwen mag hebben in de VU (en eventueel mijn gepensioneerde psych…) dan in de wilde op lucht gebaseerde gedachtespinsels van ene ‘Voll Jeanet’.

        Wat je in ieder geval bewezen hebt onder dit haatblog is dat je er geen verstand van hebt.
        En dat je niet leren wilt hoe het -wel- zit.

        Ik wens je veel succes verder onder je steen.

        Like

      2. Je verwart vertrouwen met (bij)geloof. Wat van een universiteit komt, is daarom geen wetenschap. “We zijn ons brein” van jouw Nederlander Dick Swaab bevat net zoveel wetenschap als een stationsromannetje. Het betreft een niet meetbare gedachtegang en is bijgevolg géén wetenschap. Vrije wil is evenmin falsifieerbaar.

        Maar je mag uiteraard in een stationsromannetje geloven. Zolang je maar beseft dat je dan niet meer doet, dan iemand die in om het even welke religie gelooft. Dat de LGBTQQIAAP (ja zover zijn we al …) die religie gretig predikt, is begrijpelijk. Maar dat maakt van die groep nog niks anders dan een stel religieuzen.

        En jij schreef toch: “Religie veroorzaakt hersenverweking, maar idioterie ook blijkbaar.” ?

        Like

      3. Joh, dat jij nu eenmaal niet slimmer bent kan ik niks aan doen.
        Ik ken jouw soort, je hebt ze ook bij 9/11, evolutie, ruimtereizen, platte aarde…..
        Al wordt het op hun voorhoofd getatoeëerd, ze zullen blijven ontkennen.
        Je bent hoogst vermakelijk, ware het niet dat jouw soort ervoor zorgt dat mensen zich niet serieus genomen voelen en uiteindelijk kiezen voor suïcide.
        Ik ben wel klaar met je.

        Like

      4. Most people don’t want the truth. They just want constant reassurance that what they believe in, is the truth.

        Volgens deze studie onder 6456 respondenten:

        Klik om toegang te krijgen tot AFSP-Williams-Suicide-Report-Final.pdf

        zorgt de transitie voor géén verbetering van dat suïcidaal gedrag. Ik wacht nog steeds op jouw bewijs van het tegendeel.

        PS: “ik ben wel klaar met je.” lijkt verdacht veel op het psychiatrisch advies aan sommige patiënten.

        Like

  44. Me dunkt dat ik – van in den beginne en dat is dus meer dan een week geleden – heb aangegeven dat ik mij stoorde aan het feit dat de geslachtsverandering van een – weliswaar bekend burger en specialist(e) ruimtevaart bij VTM – het predicaat ”wereldnieuws” bekwam. VTM en de krant die in het hoofd (van de acht bestuursleden) en in het hart (van de medewerkers en lezers) zitten zou, hebben doelbewust (geef toe: Boudewijn aka Bo heeft een paar uur zendtijd gevuld aan 0,00 euro kostprijs) zendtijd en bladruimtes ingevuld op goedkope wijze. Als je beseft wat de gemiddelde prijs desbetreffend is . . .

    Over VTM – en vooral over de moraal van die acht bestuursleden – verschijnt dit jaar overigens het boek ”Sorry June”.

    Ik ken niks van homoseksualiteit, transgenders e.d. Ik ben een hetero die zijn medemens tracht te aanvaarden en waarderen. Elkeen doet met haar/zijn lijf wat hij/zij wenst. Ik heb de leeftijd bereikt om te weten dat niks vreemd is bij het ras van levende wezens dat ”mens” wordt genoemd. Ik schreef reeds dat Boudewijn Van Spilbeek een erg mooie professionele loopbaan realiseerde en die mening verandert nu niet plots omdat Boudewijn Bo werd. Als ik moet kiezen tussen (koning) Boudewijn en Bo (Derek) . . . Grijns.

    Af en toe dient men eens iets . . . te herhalen.

    Like

    1. Roger, dat er goedkoop ruimte is gevuld is niet zo erg..

      Het heeft een voorbeeldfunctie voor al die mensen die omwille van familie, kerk of onzinnige schaamte niet uit de kast durven komen en daardoor zwaar ongelukkig zijn.
      Nu is het in beeld, morgen is het normaal en reageert er geen mens meer op.
      Enkel wat verstokte religieuzen of dorpsgekken.
      Nu, die schoffelen wij wel weer onder de tafel….
      Hebben wij ook nog een functie..

      Like

      1. Een voorbeeldfunctie ? Van wat komen zal ? In andere landen hebben ze al ervaring met een ware freakshow: https://www.youtube.com/watch?v=DXfslydeaPE

        Transgenderreptiel, genderidentiteit = vrouwelijk reptiel.
        Transgender-6-jaar-oud-kind, genderidentiteit = 6 jaar oud meisje.
        Transsoort, genderidentiteit = vrouwelijke poes.
        Transraciaal, genderidentiteit = Filipijnse vrouw (een blanke man).

        En als die genderidentiteit “wetenschap” klopt, wie is die “wetenschap” dan om iemand die zich al jaren vrouwelijk reptiel voelt … het geluk te ontzeggen ? En daartoe zijn oren en neus te verwijderen ?

        Like

      2. Wie ben jij om je te bemoeien met andermans welbehagen?

        Oja, ‘Ook vanuit Katholiek oogpunt is dit fenomeen niet wenselijk. Het is een kaakslag en het getuigt van een lak aan respect voor het leven dat ons is gegeven.’

        Religies hebben nu eenmaal de onhebbelijke eigenschap om zich tot in je seksualiteit toe je leven te willen dicteren.
        Nu, geen zwartjurk met een kerel erin in mijn buurt.
        Ik bepaal mijn eigen leven, en naar ik hoop mogen de transseksuelen dat ook.
        Zonder gestoord te worden door bekrompen mannetjes of vrouwtjes

        Wat ik in mijn eerdere reactie al meldde, ik ben klaar met je.

        Like

      3. “Wie ben jij om je te bemoeien met andermans welbehagen ?”

        I. Dat is heel eenvoudig: burger van deze staat met net zoveel rechten als jij. En in een staat waar transgenders hun wensgeneeskunde kunnen vervullen op kosten van het RIZIV, beschik ik over ALLE politieke rechten om me daar tegen te verzetten. DUIDELIJK ? Dat zou bv. niet het geval zijn mochten transgenders hun wensgeneeskunde zelf financieren en een ticket kopen richting Thailand. 2 weken later zijn ze dan al terug, in hun nieuwe ‘ik’. En als ze dat in Thailand zonder verdere psychiatrische begeleiding kunnen … Gewoon die flamoes blijven ‘dilateren’ – kwestie dat ze niet toegroeit (= de 100 miljard cellen flamoes met mannelijk chromosoom – want gereconstrueerd uit balzakweefsel (!) – die door die andere 9900 miljard cellen met mannelijk chromosoom herkend worden als … lichaamsvreemd en bijgevolg worden afgestoten). Remember: trisomie (Downsyndroom) is één chromosoom teveel. En hoeveel chromosomen heeft een mens ? Zag je de medische ‘wetenschap’ het Downsyndroom al ‘repareren’ ?

        II. Maar wie met zijn eigen geld, dat ‘dilateren’ verkiest boven bv. navelstaren, kan dat in een liberale maatschappij. Net zoals een directeur zijn secretaresse een ruimere boezem kan schenken. Iedereen gelukkig toch 🙂 Daar heeft geen katholieke, noch enig andere moraal iets mee te maken. Puur liberalisme is dat. Dat jij in mijn betoog uitsluitend een (katholiek) moraliserend vingertje wil zien, ligt uitsluitend aan jouw (blijkbaar beperkte) verbeelding.

        III. Jouw vrijheid stopt uiteraard waar die van een ander begint. Ik kan me niet voorstellen dat we alle werkgevers in dit land – inclusief alle horecazaken – gaan verplichten om een derde toilet te bouwen voor zij die zich ‘fluide willen identificeren’ op een denkbeeldige as tussen beide biologische geslachten. En ruim 99% van de mensen daarvoor een duurder pintje laten betalen ? Ik kan me evenmin voorstellen dat een ouder het zou appreciëren dat zijn 8-jarige dochter het toilet moet delen met een 50-jarige man die zichzelf ‘genderidentificeert’ als 6-jarig meisje (zie hoger filmpje). Bijgevolg is er de facto een SOCIAAL EINDE aan de psychische wens tot die ‘fluïde genderidentificatie’ op een denkbeeldige as tussen beide biologische geslachten.

        Sommigen blijken er echt wel een héél comfortabele interpretatie van het zelfbeschikkingsrecht op na te houden.

        Like

    2. Het ziet er inderdaad naar uit dat ik mijn verzoek om bewijs van wat De Sutter beweert op TV – nl. dat de zelfmoordcijfers voor en na transitie helemaal niet dezelfde zijn – nog heel vaak zal moeten herhalen. En is dat geen vaststelling die het vermelden waard is ?

      Like

      1. We hebben vorige week nog een presentatie van onderzoek gezien van Tim van der Grift (Vumc) dat mensen hun lichaam beter waarderen na een operatie (5 jr na begin van de behandeling in het genderteam van het VUmc). Dit is ook wat ik hoor als ik met collega-transgenders spreek en ook wat ik zelf voel sinds ik hormonen gebruik en de operatie kreeg. Dus: zowel empirisch als uit onderzoek blijkt dat dit soort behandelingen erg zinvol zijn.

        Like

      2. Frederique, al zou het recht voor zijn neus gebeuren, dan zal Voil Jeanet nog niet accepteren.
        Zijn kerk en oogkleppen zijn belangrijker voor hem dan wat dan ook…

        Like

      3. Frederique: het volstaat niet om jezelf te herhalen. Je dient de tegenargumentatie ook te weerleggen. Dat doe je niet.

        Wat Tim van der Grift beweert, heeft géén cent meer waarde dan wat ik beweer: als je 100 arme Belgen met slechts enkele tanden, een nieuw gebit inplant, dan worden die daar ook gelukkiger van. Maar het RIZIV betaalt dat niet. Wat doet jou denken dat jouw wens om van geslacht te veranderen, voorrang dient te hebben op een levensnoodzakelijke functie: kunnen kauwen op voedsel ? Nombrilisme ? De portemonnee van artsen ? Het LGBTQQIAAP discours ?

        Overigens: als jij een biologische man bent, en je je vrouw voelt tussen je oren, dan is het nogal wiedes dat je van oestrogeen ‘gelukkiger’ wordt. Een medisch mirakel is dat evenwel niet. Als je een alcoholist alcohol toedient, dan wordt ie daar ook ‘gelukkiger’ van.

        Er is maar één objectieve manier om te meten of geslachtswijzigingen zinvol zijn (lees = door het RIZIV dienen terugbetaald). Dat is de vergelijking van zelfmoordcijfers voor en na transitie. Of het bewijs van wat De Sutter op TV beweert. Het wachten op dat bewijs begint verdacht lang te duren.

        Like

  45. Overigens, ook dit blog doet aan terugtrekkende bewegingen..

    Waar er eerder knalhard stond

    persoonlijke beslissing van de heer Van Spilbeeck bekritiseren,

    staat er nu,

    persoonlijke beslissing van mevrouw Van Spilbeeck bekritiseren,

    Blijkbaar zijn ze door iets of iemand op de vingers getikt dat dat toch echt niet kon…

    Like

    1. Ach kijk ’s aan: de politiek correcte gedachten politie zou langsgeweest zijn en Jinny verheugt zich in een dergelijke politiestaat. Hoog tijd voor een streepje cultuur vanuit de Vlaamse onderbuik:

      Like

  46. Het is inmiddels méér dan 2 weken geleden dat ik voor het eerst naar het bewijs verzocht van wat De Sutter op Terzake kwam beweren: dat de zelfmoordcijfers voor en na transitie helemaal niet dezelfde zouden zijn. Noch Marijke, noch Angela, noch Frederique noch alle anderen die dit forum hebben gevolgd zijn met enig bewijs daarvan komen aandraven.

    Me dunkt dat ik dan ook voldoende geduld heb gehad. In deze studie
    https://williamsinstitute.law.ucla.edu/wp-content/uploads/AFSP-Williams-Suicide-Report-Final.pdf – gebaseerd op 6456 gender-niet-conformerende respondenten – staat alvast te lezen:
    “… the high prevalence of lifetime suicide attempts we found among respondents who said they have had transition-related surgical procedures, compared to those who said they did not want transition-related surgery.”
    “… the higher rates of reported lifetime suicide attempts among those who have undergone transition-related surgery.”

    M.a.w. gelet op het bestaan van deze studie:
    1. L O O G Professor DeSutter in Terzake, omdat de transitie géén daling van de zelfmoordcijfers impliceert, wel integendeel !
    2. Beschikt Minister De Block NIET over de noodzakelijke gegevens om deze wensgeneeskunde te financieren vanuit onze algemene gezondheidszorg.
    3. Vraagt de mainstream media niet om deze cijfers. Noch aan de minister: De Block. Noch aan de wetenschap: elke andere universiteit. Noch aan de ervaringsdeskundige: De Sutter.

    Het menselijk lichaam telt zo’n 10 000 miljard cellen. Met uitzondering van – ironisch genoeg; de voortplantingscellen – bevat elk van die cellen het geslachtschromosoom van de mens in kwestie. Het getuigt bijgevolg van niets minder dan MEDISCHE ARROGANTIE, om te beweren dat je van een vrouw een man kan maken en vice versa, door een neo-vagina/borsten of neo-penis/balzak aan te meten. Er zij op gewezen dat wereld-economisch gesproken deze ‘transitie-geneeskunde’ haar oorsprong vindt in dezelfde medische industrie die borsten, billen en lippen vergroot (= wensgeneeskunde). Gelet op de afwezigheid van voortplantingsorganen bij enige seksuele transformatie, en de aanwezigheid van het originele geslachtschromosoom in 100% van de 10 000 miljard cellen van het transseksuele lichaam, kan men stellen:
    – dat een transvrouw nooit een vrouw zal zijn;
    – dat een transvrouw altijd een verminkte man zal zijn;
    – dat De Sutter een verminkte man is;
    – dat Van Spilbeeck een verminkte man wordt;
    – én dat de medische industrie en mainstream media dergelijke mannen- en vrouwenverminking p r o m o t e n.

    En dat heeft niets met genderdiscriminatie noch met hatespeech te maken. Maar is louter een opinie gebaseerd op wetenschappelijke feiten.

    PS: Wie dd. 18/02 zocht naar ‘Bo Van Spilbeeck’ stelde vast dat deze website van de Google ranking was verdwenen (!) En dat terwijl zowat alle mainstream media naar deze website verwezen. Op DuckDuckGo gebeurde het omgekeerde: van de 15de plaats steeg deze website naar de 5de plaats. Enkel Twitter, Instagram en Youtube gaan vooraf. Waarvan akte.

    Like

  47. Hoe moet ik dit beginnen? Misschien met het herhalen van mijn eerste, en zowat enige standpunt in deze: mij stoot(te) het tegen de borst dat de media een heus circus maakten van Boudewijn die – plots, na een halve eeuw dat gevoel te hebben gehad = Bo worden moest.

    Voil Jeanet hakte er maar op los en kreeg wetenschappelijk nogal wat tegenwind. Vanochtend lees ik een – m.i. – een duidelijke tekst die wellicht moeilijk te weerleggen is. Bravo dus.

    Maar zo gaat het ALTIJD met de media en voornamelijk met de sensatiekrant bij uitstek in Vlaanderen: men lanceert vandaag een item en als ze vaststellen dat er te veel andersdenkende commentaar op komt, dan laat men het uitsterven. Voorbeelden legio, zie Bart De Pauw.

    Het zijn niet langer de journalisten die bepalen wat echt nieuws is en geld voor heuse onderzoeksjournalistiek is er al helemaal niet meer want anders daalt de jaarlijkse winst van NV DE PERSGROEP onder de honderd miljoen euro. Journalisten werden (pakweg drie decennia terug) vervangen door bedienden die nieuws verzamelen middels het internet en andere media. Wie daar – als werknemer – niet kan mee leven die mag het aftrappen, zowel in Asse als in Vilvoorde.

    Like

  48. Laat ik het zo zeggen, Voil Jeanet is een malloot die zijn religie boven wetenschap zet.
    Maak ik geen woorden meer aan vuil.

    Dat de media een circus maken, mwah, het is een bekend persoon, dat hou je nu eenmaal.
    Jannet die Jan wordt hoor je niet over.

    Feit, het fenomeen bestaat.
    Dat daar aandacht aan besteed wordt is prima.
    Teveel mensen hebben het tijdelijke met het eeuwige verwisseld omdat ze onbegrepen waren.
    De VU te Amsterdam doet hier al sinds 1975 onderzoek naar dit fenomeen.
    Dat doen ze niet omdat het een non-issue is.
    Dan waren ze er inmiddels al eens mee gestopt.

    Ander feit, door liefdevolle reacties als die van Voil Jeanet worden mensen ook de dood in gejaagd.
    Het eigen stomme gelijk van dergelijke mensen zorgt er niet voor dat mensen zich geaccepteerd voelen.
    En dan kiezen mensen voor de dood.

    Je zou bijna hopen dat mensen als Voil Jeanet een ernstige ziekte oplopen en dat de dokter zegt, neehoor, U bent te duur, doen we niks aan.

    Like

  49. Het enige wat ik doe is Wetenschap boven de PR-machine van de medische industrie en transgenderpropaganda zetten. Als uit onderzoek aan de UCLA – een universiteit in Californië, sinds tientallen jaren de meest LGBT-vriendelijke staat van de hele US (!) – het tegendeel blijkt van wat De Sutter beweert, dan dan valt de promotie van geslachtstransformatie gelijk te stellen met niks minder dan … moord uit winstbejag.

    Uit de studie blijkt immers dat de rapportage van zelfmoordpogingen bij degenen die hormonale behandeling hebben gekregen

    12,5% HOGER

    ligt, dan bij degenen die hormonale behandeling wensen, maar nog niet kregen. En 45% HOGER dan bij degenen die géén hormonale behandeling wensen. En zoals we allemaal weten: géén transitie zonder die hormonale behandeling. Als die hormonale behandeling de kans op zelfmoord doet STIJGEN, dan doen we er als maatschappij goed aan om mensen met genderdysforie een hormonale behandeling AF te raden. Precies omdat we als maatschappij het beste met die mensen voor hebben: omdat we hun zelfmoord willen voorkomen !

    Dat heeft bitter weinig met religie te maken, maar alles met de meest adequate gezondheidszorg voor onze medemens. En daar doet alle romanesk gelul van Swaab en andere fantasten die transgenders iets voorspiegelen door buiten de wetenschappelijke lijntjes te kleuren, niks aan af.

    Like

Plaats een reactie