Staten-Generaal: ‘Migratie & Vlaamse Identiteit’

Op donderdag 30 maart 2017 heeft KVHV i.s.m. VVB-Antwerpen het genoegen u uit te nodigen voor een nieuwe editie van onze jaarlijkse Staten-Generaal. Zoals gewoonlijk vangen wij om 19u aan met een fakkeltocht vertrekkende vanop de Groenplaats te Antwerpen. Deze fakkeltocht eindigt aan de gebouwen van de Universiteit Antwerpen, waar u kunt deelnemen aan onze academische zitting (Rodestraat 14).

Banner SGOnder impuls van de nog steeds acute migratiecrisis en zijn uitdagingen, horen we regelmatig stemmen in het publieke debat over onze zogenaamde ‘waarden en normen’. In bredere zin maken deze normen en waarden deel uit van onze Vlaamse/West-Europese Identiteit. Helaas blijft de vraag alsmede het antwoord over wat deze Identiteit nu net moet voorstellen uit. Men verstart het debat in vele gevallen tot de weigering van het geven van een hand. Het lijkt ons dan ook van primordiaal belang om deze fundamentele vragen wat verder uit te diepen: Wat is nu eigenlijk die Vlaamse Identiteit?, en welke uitdagingen brengt migratie mee in het behouden van deze Vlaamse Identiteit? Om op deze vragen te beantwoorden hebben we drie sprekers uitgenodigd die een klare kijk op bovenstaande problematiek trachten te geven. Steven Utsi (VVB), Paul Cordy (N-VA) en Tom Van Grieken (VB) zullen u naar het best van hun vermogen onderhouden omtrent deze vraagstelling en u hun zienswijzen toelichten.

Steven Utsi is sedert de jaren 90 op professionele basis werkzaam in de Vlaamse Volksbeweging. Binnen de VVB neemt hij de coördinatie van het Kenniscentrum op zich en werkt daartoe nauw samen met politiek secretaris Willy De Waele. Dat maakt hem uiterst geschikt om vanuit een neutrale sfeer een blik te werpen op de notie Vlaamse identiteit.

Paul Cordy zetelt in het Vlaams Parlement voor de N-VA en eveneens districtsburgemeester van het district Antwerpen. Cordy studeerde geschiedenis en Duitse taalkunde in Antwerpen en Brussel. Tijdens zijn studententijd was Cordy lid van KVHV-Antwerpen, gedurende het academiejaar 1990-1991 bekleedde hij de functie van Hoofdredacteur. Verder was Cordy lid van het IJzerbedevaartcomité en regisseur van het Vlaams Nationaal Zangfeest (VNZ).

Tom Van Grieken is de huidige Voorzitter van het Vlaams Belang en tevens Vlaams Parlementslid. Van Grieken studeerde communicatiemanagement aan de Plantijn Hogeschool. Reeds in 2003 werd hij lid van het Vlaams Belang waar hij in eerste instantie gemeenteraadslid werd te Mortsel. In 2012 werd hij onder het motto ‘De winter is voorbij’ verkozen tot nationaal voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ).  In 2014 werd Van Grieken partijvoorzitter.

We nodigen u van harte uit op donderdag 30 maart 20u te Universiteit Antwerpen (Rodestraat 14).

Nicolas De Laet v. Pepsi
Praeses KVHV-Antwerpen 2016-2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s