Beste Mr. Hollande, u bent niet de oplossing maar het probleem

Gisteren vierde u de 227ste verjaardag van het bloedvergieten aan de Bastille, wat leidde tot de instelling van het regime dat u vandaag vertegenwoordigt als staatshoofd van de Franse republiek. Op diezelfde 227ste verjaardag van dat bloedvergieten, leed uw republiek zelf onder bloedvergieten. We kunnen het niet laten op te merken hoe wrang het is dat u dit bloedvergieten veroordeeld met ‘de waarden van de republiek’, die zelf begon met bloedvergieten.

fran-ois-hollande-9_orig
commons.wikimedia.org

Wederom zijn we getuige van een verschrikking. Uw reactie getuigt net zoals die van andere politici en hoogwaardigheidsbekleders van menselijkheid. Vanzelfsprekend treden wij u daarin bij. Zulke reactie getuigt van menselijkheid met een universeel karakter. Het veroordelen van deze terreur is een logisch gevolg van de menselijke aard die aanvoelt wat rechtvaardigheid is, en bovenal wat een vreselijke afbraak van rechtvaardigheid dit is. De terroristen tonen zich onmenselijk, en wij, als mensen, veroordelen die onmenselijkheid. Hoe zouden we anders kunnen?
Maar verdient een reactie die iedere normale mens opbrengt krediet, als staatshoofd? Het is zeker een verdienste om als staatshoofd het verdriet en de rouw van een natie uit te drukken. Maar bovenal is het uw taak als staatshoofd om er nu iets aan te doen.

Zelfs de slechtste dokter weet dat een ziekte niet te genezen valt zonder de juiste diagnose. U weet evenwel niet enkel de diagnose niet of verkeerd te stellen, u bent erin geslaagd om ziektekiem én arts tegelijk te spelen. Meneer Hollande, u bent het probleem. Niet de oplossing.

Eerst laat u massa’s islamieten binnen, onder het mom van solidariteit, gastvrijheid en verdraagzaamheid. Nog nooit zijn deze deugden – want dat zijn het in beginsel, dat ontkent niemand – zo misbruikt geweest in de geschiedenis van de mensheid. Zulke deugden zijn niet absoluut, maar relatief. Ze hangen af van een correcte inschatting van de situatie, de matigheid, en het vermijden van een groter kwaad. Geen van deze zaken hebt u in acht genomen. Met alle gevolgen van dien.
U wist zeer goed dat het wereldbeeld van deze islamieten niet compatibel is met dat van de Europeanen, en dat dit bijgevolg voor problemen zou zorgen die niet te overzien waren. Toch ging u ongestoord verder.

Nu verschiet u wederom dat de verdraagzaamheid niet verdragen wordt. En nog steeds trekt u niet de juiste les.
Wanneer leert u eindelijk dat de islam simpelweg niet thuis hoort in Europa? Poitiers, Wenen, Lepanto,… De Europese geschiedenis kon het niet overvloediger aantonen. Is het nut van de geschiedenis niet net ‘dat we er lessen uit trekken voor de toekomst’? Meneer Hollande, wie het probleem zelf creëert, is geen held door het op te lossen.

U trok ten strijde tegen het regime van Khaddafi in Libië. Wat er ook gezegd moge worden van dit regime (ook wij waren allesbehalve onvoorwaardelijke voorstanders), het slaagde er wel in om de leegloop van Afrika richting Europa tegen te houden. Nu sterven er om de zoveel tijd honderden Afrikanen op de Middellandse Zee, in een poging om het Europese vasteland te bereiken. De schuld van onverdraagzaam Europa? Neen, de schuld van hij die de mogelijkheid daartoe schiep: de vernietigers van het regime dat deze ‘vluchtelingen’ tegenhield.

Met uw wonderbare collega Angela Merkel schreeuwde u het ‘Wir schaffen das’, en heerste er vervolgens grote stilte bij de aanrandingen in Keulen, de aanslagen in Parijs en Brussel. Uw eigen bevolking wordt het beu. U probeert nu de Titanic te redden met wat reddingsboten (militairen op elke hoek van de straat), maar het schip is helaas al lang tegen de ijsberg gevaren. Zelfs de reddingsboten volstaan niet meer om alle levens te redden. Geen militair kon de terroristen in Nice of Brussel neerschieten. U bent genoodzaakt om te grijpen naar een schijnbaar rechts beleid op vlak van veiligheid als laatste redmiddel. Wij zeggen u dat dit niets zal baten zolang u ook geen rechts beleid voert op vlak van immigratie. U doet aan dweilen met de kraan open.

Meneer Hollande, de slachtoffers in Nice zijn mede uw verantwoordelijkheid. U hebt meegeholpen aan de vernietiging van Europa. Als burgers van de Europese Unie heeft de stem van de Franse president ook een indirect impact op onze levens in Vlaanderen. Wij eisen uw ontslag, en wij roepen de Franse burgers op hetzelfde te eisen.

Hou de eer aan uzelf. Europa heeft reeds genoeg geleden onder uw waanzin.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s