Een nieuwe genocide door ISIS

Al enkele weken woedt er een hevige vervolging tegen de Christenen in Irak en Syrië door de extremistische groep ISIS die een islamitische staat willen oprichten in het Midden-Oosten. Sinds begin juli heeft de leider van de terreurgroep zich tot kalief uitgeroepen van alle moslims wat op heel wat discussie leidde in de moslimwereld zelf.

weapons-1135513_1280.jpgHeel de wereld kijkt deze dagen naar de gebeurtenissen in de Gazastrook, mensen komen op straat om hun ongenoegen te tonen aan Israël; de sancties van Rusland zijn grof nieuws en ook de verspreiding van het ebola-virus in West-Afrika zijn ‘hot topics’. Maar de aandacht die gegeven wordt aan de toestand in het Midden-Oosten is opvallend minder. Mensen komen op straat voor de Christenen in Irak en Syrië, maar daar zien we niks van in de media. Af en toe wordt er eens een artikeltje besteed aan ISIS, en hoe gevaarlijk of rijk ze niet zijn, maar waarom vertelt de media niet wat er echt aan het gebeuren is, wat voor onmenselijke praktijken daar afspelen?

Terwijl ISIS oprukt van stad tot stad, moeten duizenden vergeten Christenen en  Sjiieten vluchten uit hun steden waar ze duizenden jaren gewoond hebben om niet gepakt te worden. Christenen die allemaal onder eenzelfde geuzennaam worden gezet als Nazarener. De Arabische letter N (Noen) staat voor Nazarener, wat tegenwoordig een islamitisch scheldwoord voor Christenen is, wordt op hun huizen geschilderd om ze te markeren en later makkelijk terug te vinden. De keuze die zij die gepakt worden moeten maken is afschuwelijk. In de ogen van de moslimextremisten hebben deze mensen geen rechten, een volk dat zo snel mogelijk moet verdwijnen. Bekeren tot de Islam of vermoord worden, deze onmenselijke keuze krijgen zij. Hoofden worden afgehakt en op elektriciteitspalen gestoken, vrouwen worden op de markt verkocht als slaven, mensen worden gekruisigd en deze lijst kan maar door blijven gaan. En bewijzen van deze zijn er genoeg, men kan filmpjes en foto’s vinden die niet voor ogen te nemen zijn. Waarom laat de media deze filmpjes en foto’s niet zien? Waarom vertellen ze niet de volledige waarheid die er aan het gebeuren is, namelijk de slachtpartijen op Christenen in het Midden-Oosten. Het wegvegen van een volk dat er al eeuwen leeft voor de Moslims er waren kan toch niet geen nieuws zijn? Men kan deze zogenaamde moslimextremisten geen mensen meer noemen, enkel dieren kunnen dit elkaar aandoen, deze misdaden tegen de mensheid in het Midden-Oosten mogen niet meer genegeerd worden.

Terwijl deze nieuwe genocide bezig is in het Midden-Oosten doen Westerse leiders niets. Het bedenken van sancties voor Rusland neemt alle tijd in beslag. Het ooit Katholieke westen dat opgebouwd is door het christendom en eeuwen het christendom heeft verspreid over de gehele wereld bestaat niet meer. Het egoïsme voor het beogen van macht, het materialisme, het geld, heeft het Westen in haar handen. Blind voor het gevaar in het multiculturele van onze samenleving kijken wij de andere kant op, terwijl zij die daar deze gruweldaden plegen een jaar geleden nog onder ons leefden. Geen idee wat hen te wachten staat als deze mensen ooit terugkeren of daar kort het antwoord “gebeurt hier toch niet” op geven.

Dit is een moment waarop wij het beste van onszelf moeten laten zien en humanitaire hulp bieden aan de Christenen en een strenge controle uitoefenen op haat in onze maatschappij. De Westerse leiders zouden financiële steun moeten vrijmaken voor het leveren van hulpgoederen aan de gevluchte Christenen. Bij natuurrampen of burgeroorlogen worden opvangkampen voorzien en massa’s aan gelddonaties verzameld, maar als het gaat om het afslachten van een volk door moslimextremisten in het Midden-Oosten dan wordt er niets ondernomen? Het is daarom hoog tijd dat wereldleiders hun ogen moeten openen en actie moeten ondernemen om deze wantoestanden te stoppen en levensmiddelen moeten doneren aan de gevluchte mensen. Of gaan we toezien en afwachten tot het moslimextremisme naar ons komt?

Vbr. HV v. HTS

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s